Jaki jest cel dla którego zniszczyliście interfejs kupującego? Skąd taka złośliwość? Teraz widzę komentarze zamiast informacji o produkcie, aby zobaczyć opis produktu muszę wciskać jakieś linki. To jest jakiś koszmar i jeszcze gorsze w obsłudze niż na **piiip**s. Zresztą to wygląda jak żywcem skopiowane stamtąd.
@Grzeczny_Zul na dziś to testy, żeby się nie udały i allegro zrezygnowało z wprowadzenia ich, należy przestać kupować i oglądać oferty, zobaczą spadki i porzucą pomysł 😄
Na mnie też trafiło: miniatury zdjęć po lewej zamiast na dole pod zdjęciem, co jest dziwne, ale da się przeżyć, opis produktu i parametry ukryte, co jest już dla mnie kompletnie niezrozumiałe.
Myślałem, że mi się przez przypadek włączyła jakaś wersja mobilna strony (a otwarte mam na komputerze), a to tylko Allegro robi "testy" na ludziach. Jeśli zbieracie na ten temat opinie: nie podoba mi się ten nowy układ.
[edycja] tam i z powrotem przewijam bo nie wiem czy ten rozwijany "opis" już był czy nie. Totalne[edycja]
to jakaś masakra jest ,już myślałem że coś spieprzyłem ,a to jak zwykle allegro nas uszczęśliwia swoimi debilnymi pomysłami
podobnie, początkowo myślałem że załadowała mi się jakimś sposobem wersja strony dla urządzeń mobilnych. W większości przypadków doceniam zmiany w UI/UX bo choć chwilowo niekomfortowe to na dłuższą metę potrafią poprawić funkcjonalność i intuicyjność. Ta zmiana jest nie do obrony, czuję się jakby mi ktoś dał w mordę. Jeżeli ta wersja interfejsu zostanie to zmuszony będę szukać alternatywy dla allegro
Przeglądanie ofert więcej niż jednego produktu jest dobijające. Trzeba za każdym razem klikać rozwijanie opisu.
Allegro mocno testuje w ostatnich dniach. Co myślicie o nowym widoku oferty?
Najważniejsze zmiany to domyślne ukrycie opisu oferty i parametrów.
Przesunięcie galerii zdjęć do lewej krawędzi strony.
Ukrycie sekcji z rabatami na kolejny przedmiot.
Ukrycie informacji o wysokości rabatu na kolejne sztuki z nad ceny.
To wszystko na korzyść wyeksponowania kilkunastu wierszy z ofertami sponsorowanymi konkurencji 🙂
I tak na stornie mojej oferty jest 4 moje zdjęcia na 80 wyświetlanych!
Moje treści i informacje dotyczące oferty zajmują około 16% strony, reszta to zachęty do klikania wszystkiego nie związanego z ofertą. Nieźle.
Czekamy już tylko kiedy będziemy w adsach będzie trzeba wykupywać możliwość wyświetlenia swojego zdjęcia w ofercie 🙈
Dla porównania stary widok tej samej oferty 😉
Allegro robi Wam dobrze w Wy ciągle narzekacie, a to nie taki widok a to przewoźników podmieniają, a to paczki opóźnione, powinniście się cieszyć że możecie robić zakupy na tak fajnym portalu 😄
Ja odnoszę wrażenie że tam jacyś chyba durnie są pozatrudniani którzy robią wszystko żeby obrzydzić i zniechęcić zarówno sprzedających jak i kupujących do korzystania z tej platformy...Tam ostatnimi czasy non stop jakieś zmiany ( oczywiście na gorsze) .
Mnie mega irytuje ten nowy układ. Jeszcze jak rozwijam sobie opis albo parametry to mi się z tyłka z prawej strony rozwija, zamiast normalnie przewijać w dół i tyle.
Z mojego punktu widzenia (wyłącznie kupujący) jest to beznadziejne. Za każdym razem muszę klikać "rozwiń", oddzielnie do opisu oferty i oddzielnie do parametrów produktu, zamiast po prostu scrollować kółkiem myszki w dół jak zawsze. 😕 Poza tym te okna pokazują się jakby "ponad" ofertą, w oddzielnym oknie po prawej stronie, co też jest bardzo uciążliwe, bo muszę potem je zamykać. 😕
Ale chyba coś testują, bo jeszcze wczoraj (10.04.2026) tak było, a dzis (11.04.2026) mam znowu taki widok jak kiedyś. 😮
Mam nadzieję, że może zrezygnowali z tego nowego sposobu wyświetlania ofert? Oby!
Czy da się jakoś w ustawieniach zmienić na stary widok ? Bo ten nowy widok ofert to jest istny dramat...
Dla mnie, jako wyłącznie kupującego, jest to masakra! Po co dodatkowe klikanie skoro wcześniej wszystko było "pod ręką"? Allegro, opamiętajcie się ... po raz kolejny.
Ruscy mają kreta/agenta w białym domu. Allegro ma kreta/agenta Vi..ed u siebie od dłuższego czasu na stałe. Ten serwis jest sukcesywnie mordowany. I naprawdę niewiele już brakuje ażeby wyglądał i działał jak np śmietnik i syf na łoelX
Bardzo zła zmiana, oferta nie wygląda profesjonalnie nie widać korzyści. Jak ktoś miał dobre ooisy to teraz nie trafią do klienta
Coś w tym jest. Na V. schodzi 2x więcej, a mam tylko tam połowę wystawioną 🙂 i mnie kłopotów, bo "ochronę" płaci kupujący i nawet zdarzyło się odzyskać kasę za zgubiony w transporcie na Rumunię przedmiot 🙂
Tam ktoś to sprawdzał jak to wygląda na przykład na monitorze 21:9 bo nie wydaje mi się (wybór przedmiotu przypadkowy))
Co to allegro odwala ostatnio? Dlaczego ja mam szukać za każdym razem rozwijanej sekcji opisu produktu, który chcę kupić? Dlaczego reklamy nie są rozwijane? Już 2 raz kupiłem i musiałem odesłać, bo tytuł był ok, a produkt inny, bho było jakieś wiązanie przez EAN? Po czym wiązane są te produkty, jakieś automatyczne dopisania opisów do produktów? Co te Allegro ostatnio odwala? Teraz ogarnięty w AI programista w ciągu kilku tygodni na abonamencie jest w stanie ogarnać drugie allegro a oni idą w coraz większą kichę? Tak, wiem nie ogarnie wielu "prawnych" problemów, ale one nie są kluczowe.
Allegro idzie w [edycja] xD Ile razy Google przejechało się na próbę kopiowania nowych rzeczy chyba nie warto mówić.
Ok - świat i technologię nie stoją w miejscu, ale tutaj to jest wyłącznie antykonsumenckie, niepraktycznie, niekorzystne. Niby nic nowego po stronie Allegro w sensie zmian, a jednak naprawdę ta nie niesie nic praktycznego, korzystnego dla użytkowników.
Kupuj szybciej! Mniej czytaj, mniej sprawdzać, nie porównuj, nie czytaj opisów! To nie ty kupujesz to rekomendacje allegro i reklamy decydują ;]