anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiany w wyglądzie/utrudnienia dla kupującego

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:74412621
#7 Wielbiciel

Jaki jest cel dla którego zniszczyliście interfejs kupującego? Skąd taka złośliwość? Teraz widzę komentarze zamiast informacji o produkcie, aby zobaczyć opis produktu muszę wciskać jakieś linki. To jest jakiś koszmar i jeszcze gorsze w obsłudze niż na **piiip**s. Zresztą to wygląda jak żywcem skopiowane stamtąd.

oznacz moderatorów
256 ODPOWIEDZI 256
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Grzeczny_Zul na dziś to testy, żeby się nie udały i allegro zrezygnowało z wprowadzenia ich, należy przestać kupować i oglądać oferty, zobaczą spadki i porzucą pomysł 😄

#8 Zapaleniec

Na mnie też trafiło: miniatury zdjęć po lewej zamiast na dole pod zdjęciem, co jest dziwne, ale da się przeżyć, opis produktu i parametry ukryte, co jest już dla mnie kompletnie niezrozumiałe.

Myślałem, że mi się przez przypadek włączyła jakaś wersja mobilna strony (a otwarte mam na komputerze), a to tylko Allegro robi "testy" na ludziach. Jeśli zbieracie na ten temat opinie: nie podoba mi się ten nowy układ.

oznacz moderatorów
wlowoj
#8 Zapaleniec

[edycja] tam i z powrotem przewijam bo nie wiem czy ten rozwijany "opis" już był czy nie. Totalne[edycja]

oznacz moderatorów
bady32
#7 Wielbiciel

to jakaś masakra jest ,już myślałem że coś spieprzyłem ,a to jak zwykle allegro nas uszczęśliwia swoimi debilnymi pomysłami

oznacz moderatorów
xanovich
#7 Wielbiciel

podobnie, początkowo myślałem że załadowała mi się jakimś sposobem wersja strony dla urządzeń mobilnych. W większości przypadków doceniam zmiany w UI/UX bo choć chwilowo niekomfortowe to na dłuższą metę potrafią poprawić funkcjonalność i intuicyjność. Ta zmiana jest nie do obrony, czuję się jakby mi ktoś dał w mordę. Jeżeli ta wersja interfejsu zostanie to zmuszony będę szukać alternatywy dla allegro

oznacz moderatorów
MisieqKrak
#8 Zapaleniec

Przeglądanie ofert więcej niż jednego produktu jest dobijające. Trzeba za każdym razem klikać rozwijanie opisu. 

oznacz moderatorów
GaleriaFlash
#10 Popularyzator

Allegro mocno testuje w ostatnich dniach. Co myślicie o nowym widoku oferty?

GaleriaFlash_0-1775764982421.png

Najważniejsze zmiany to domyślne ukrycie opisu oferty i parametrów. 

Przesunięcie galerii zdjęć do lewej krawędzi strony. 

Ukrycie sekcji z rabatami na kolejny przedmiot.

Ukrycie informacji o wysokości rabatu na kolejne sztuki z nad ceny. 

To wszystko na korzyść wyeksponowania kilkunastu wierszy z ofertami sponsorowanymi konkurencji 🙂

I tak na stornie mojej oferty jest 4 moje zdjęcia na 80 wyświetlanych!

Moje treści i informacje dotyczące oferty zajmują około 16% strony, reszta to zachęty do klikania wszystkiego nie związanego z ofertą. Nieźle. 

Czekamy już tylko kiedy będziemy w adsach będzie trzeba wykupywać możliwość wyświetlenia swojego zdjęcia w ofercie 🙈

oznacz moderatorów
GaleriaFlash
#10 Popularyzator

Dla porównania stary widok tej samej oferty 😉

GaleriaFlash_0-1775765449567.png

Zrzut ekranu 2026-04-09 221154.png

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro robi Wam dobrze w Wy ciągle narzekacie, a to nie taki widok a to przewoźników podmieniają, a to paczki opóźnione, powinniście się cieszyć że możecie robić zakupy na tak fajnym portalu 😄 

#7 Wielbiciel

Ja odnoszę wrażenie że  tam jacyś chyba durnie  są pozatrudniani którzy robią wszystko żeby  obrzydzić i zniechęcić zarówno sprzedających jak i kupujących  do korzystania  z tej platformy...Tam ostatnimi czasy non stop  jakieś zmiany ( oczywiście na gorsze) . 

oznacz moderatorów
Client:83405541
#8 Zapaleniec

Mnie mega irytuje ten nowy układ. Jeszcze jak rozwijam sobie opis albo parametry to mi się z tyłka z prawej strony rozwija, zamiast normalnie przewijać w dół i tyle. 

oznacz moderatorów
PajakEuromarkt
#8 Zapaleniec

Z mojego punktu widzenia (wyłącznie kupujący) jest to beznadziejne. Za każdym razem muszę klikać "rozwiń", oddzielnie do opisu oferty i oddzielnie do parametrów produktu, zamiast po prostu scrollować kółkiem myszki w dół jak zawsze. 😕 Poza tym te okna pokazują się jakby "ponad" ofertą, w oddzielnym oknie po prawej stronie, co też jest bardzo uciążliwe, bo muszę potem je zamykać. 😕 

Ale chyba coś testują, bo jeszcze wczoraj (10.04.2026) tak było, a dzis (11.04.2026) mam znowu taki widok jak kiedyś. 😮

Mam nadzieję, że może zrezygnowali z tego nowego sposobu wyświetlania ofert? Oby! 

oznacz moderatorów
matt-m14
#7 Wielbiciel

Czy da się jakoś w ustawieniach zmienić na stary widok ? Bo ten nowy widok ofert  to jest istny dramat...

oznacz moderatorów
S0NGOKU
#10 Popularyzator

Dla mnie, jako wyłącznie kupującego, jest to masakra! Po co dodatkowe klikanie skoro wcześniej wszystko było "pod ręką"? Allegro, opamiętajcie się ... po raz kolejny.

oznacz moderatorów
Jamest
#9 Pomysłodawca

Ruscy mają kreta/agenta w białym domu. Allegro ma kreta/agenta Vi..ed u siebie od dłuższego czasu na stałe. Ten serwis jest sukcesywnie mordowany. I naprawdę niewiele już brakuje ażeby wyglądał i działał jak np śmietnik i syf na łoelX

oznacz moderatorów
itomi_pl
#9 Pomysłodawca

Bardzo zła zmiana, oferta nie wygląda profesjonalnie nie widać korzyści. Jak ktoś miał dobre ooisy to teraz nie trafią do klienta

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Coś w tym jest. Na V. schodzi 2x więcej, a mam tylko tam połowę wystawioną 🙂 i mnie kłopotów, bo "ochronę" płaci kupujący i nawet zdarzyło się odzyskać kasę za zgubiony w transporcie na Rumunię przedmiot 🙂

#7 Wielbiciel

Tam ktoś to sprawdzał jak to wygląda na przykład na monitorze 21:9 bo nie wydaje mi się (wybór przedmiotu przypadkowy))Tam ktoś to sprawdzał jak to wygląda na przykład na monitorze 21:9 bo nie wydaje mi się (wybór przedmiotu przypadkowy))

oznacz moderatorów
monprz
#8 Zapaleniec

Co to allegro odwala ostatnio? Dlaczego ja mam szukać za każdym razem rozwijanej sekcji opisu produktu, który chcę kupić? Dlaczego reklamy nie są rozwijane? Już 2 raz kupiłem i musiałem odesłać, bo tytuł był ok, a produkt inny, bho było jakieś wiązanie przez EAN? Po czym wiązane są te produkty, jakieś automatyczne dopisania opisów do produktów? Co te Allegro ostatnio odwala? Teraz ogarnięty w AI programista w ciągu kilku tygodni na abonamencie jest w stanie ogarnać drugie allegro a oni idą w coraz większą kichę? Tak, wiem nie ogarnie wielu "prawnych" problemów, ale one nie są kluczowe.

oznacz moderatorów
Client:144574020
#7 Wielbiciel

Allegro idzie w [edycja] xD Ile razy Google przejechało się na próbę kopiowania nowych rzeczy chyba nie warto mówić.

Ok - świat i technologię nie stoją w miejscu, ale tutaj to jest wyłącznie antykonsumenckie, niepraktycznie, niekorzystne. Niby nic nowego po stronie Allegro w sensie zmian, a jednak naprawdę ta nie niesie nic praktycznego, korzystnego dla użytkowników. 

Kupuj szybciej! Mniej czytaj, mniej sprawdzać, nie porównuj, nie czytaj opisów! To nie ty kupujesz to rekomendacje allegro i reklamy decydują ;]

oznacz moderatorów