Oto opowieść jak (nie)działa wsparcie platformy dla sprzedawcy a lista nieaktywnych jest fikcją literacką.
Klientka w ciągu miesiąca 3 razy zamawia ten sam produkt, wysyłka za pobraniem.
3 razy wysłano - 3 razy nie odebrano.
Ale ale, klientka zmieniła sobie login więc nie spełniono warunku 3 nieodebranych przesyłek w 180 dni.
Zgłaszam do supportu. Na start zwracają się do mnie per Pani. No, nie, przynajmniej jak sprawdzałem rano to się nie zgadzało. Mylenie płci jest typowe dla AI, więc mam złe przeczucie. Odpowiedzi nie trafiają w moje pytania, wyglądają na wklejanie formułek pobliskich tematu.
Przewinęło się 3 pracowników, oficjalna odpowiedź Allegro: "Nie jesteśmy jednak w stanie wskazać Panu konkretnych metod bronienia się przed narażeniem na koszty przez celowe zamawianie i nie odbieranie przesyłek przez kupujących."
Ale chwila, zaraz. Ja potrafię wskazać tę metodę. Lista nieaktywnych kupujących. Wasza metoda.
"Choć obecnie nie jesteśmy w stanie przewidywać zamiarów kupujących i prewencyjnie wprowadzić działania, które zabezpieczą przed sytuacjami braku odbioru paczki..."
Ale co przewidywać Państwo chcą? Przeszłość, zdarzenia już dokonane? Klientka spełniła warunek JUŻ.
Miliardy z prowizji, wysyłek, reklam i co tam jeszcze. Ręcę opadają jak bardzo gdzieś macie ludzi.
Rzadko poruszam tu takie tematu, więc wiedzcie, że frustracja i gorycz przelewa się.
@kosmeteusz nie ty pierwszy i zapewne nie ostatni. Jeżeli dział bezpieczeństwa powiązał by te konta wtedy mogli by zblokować zakładanie nowych. Chociaż przy kupujących jest to trudniejsze. No chyba, że korzysta ze stałego IP do zakładania kont.
Cześć, @kosmeteusz! Rozumiem, że taka sytuacja może być frustrująca, jednak nie mamy technicznej możliwości, aby dodać kupującego za Ciebie do listy nieaktywnych kupujących. System wymaga w takiej sytuacji zaznaczenia od 3 do 5 zamówień, aby uznać przyczynę dodania do zakładki jako powtarzającą się sytuację. Widzę, że doradcy w Twoim zgłoszeniu poinformowali, że wskazane konta kupującego zostały zgłoszone do działu bezpieczeństwa. Nie ignorujemy tego typu zgłoszeń i podejmujemy odpowiednie działania względem takich kont.
W 2026 roku nie potrafić przypisać dwóch loginów z identycznymi danymi osobowymi to jest niekompetencja lub celowa opieszałość.