Chciałbym opisać problem, z którym zmagam się od około miesiąca, być może ktoś spotkał się z podobną sytuacją albo udało się ją rozwiązać.
Miesiąc temu odbyła się prezentacja dotycząca wsparcia finansowego. Po niej został złożony wniosek, jednak na etapie procesu pojawił się istotny problem techniczny — system nie pobiera danych z aplikacji mObywatel, przez co nie można poprawnie przejść dalej.
Sprawa została przeze mnie zgłoszona do wsparcia sprzedaży Allegro. Niestety od około dwóch tygodni otrzymuję jedynie bardzo ogólne odpowiedzi, że „trzeba jeszcze poczekać”, „sprawa jest w dobrych rękach” itp., bez konkretnej informacji o przyczynie problemu ani przewidywanym terminie rozwiązania. Dodatkowo od dwóch dni nie otrzymuję już żadnej odpowiedzi.
Z mojej perspektywy wygląda to tak, jakby usługa została udostępniona użytkownikom przed odpowiednim dopracowaniem i przetestowaniem. W efekcie sprzedający zostają z realnym problemem, a pomoc techniczna nie jest w stanie skutecznie go rozwiązać lub nawet przekazać konkretnych informacji.
Uważam, że tego typu rozwiązania powinny być dokładnie sprawdzone przed wdrożeniem, ponieważ obecna sytuacja powoduje niepotrzebną frustrację, stratę czasu i narastające emocje po stronie użytkowników.
Czy ktoś z Was miał podobny problem z pobieraniem danych z mObywatela przy składaniu wniosku o wsparcie finansowe? Czy udało się to jakoś skutecznie wyjaśnić lub przyspieszyć?
@drakon76 przepraszam, że Twoje zgłoszenie przeciąga się w czasie - widzę, że jest ono już opiekowane w zgłoszeniu o numerze 60216675 i weryfikujemy problem. Przykro mi, ale nie mam możliwości tego przyśpieczyć.
Dziękuję za odpowiedź.
Przyznam szczerze, że zaczynam podziwiać skalę tego wyzwania — czekam już dwa tygodnie na rozwiązanie naprawdę niewielkiego problemu technicznego. Trochę boję się pomyśleć, ile czasu zajęłoby rozwiązanie czegoś większego. W takim tempie poważniejsza awaria mogłaby chyba doczekać się własnego jubileuszu.
Rozumiem, że nie mają Państwo możliwości przyspieszenia sprawy, ale bardzo proszę chociaż o konkretniejszą informację: czy problem został już zidentyfikowany, na jakim jest etapie i czy istnieje jakiekolwiek obejście.
Na ten moment największą trudnością nie jest już sam błąd, tylko oczekiwanie na jego rozwiązanie.
@drakon76 mogę jedynie poinformować, że wyjaśniamy tę sprawę z bankiem. Nie mogę udzielić szczegółowych informacji na ten temat na forum. Zapewniam, że dokładamy starań, aby to wyjaśnić, a sam problem nie jest tak niewielki, jak się wydaje.