anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomocy – zablokowano wszystkie moje oferty na moją markę. Co mogę zrobić?

SklepQuick
#9 Pomysłodawca

Cześć, potrzebuję rady od osób, które mają doświadczenie w sprzedaży na Allegro.

Otrzymałam blokadę ponad 300 ofert powiązanych z moją marką S.QUICK. Powód – wystawiłam klapkę do iPhone jako zamiennik, wpisując w polu „marka” S.QUICK. W wyniku tego Allegro zablokowało wszystkie moje oferty, nawet te, które są legalnymi, oryginalnymi lub zamiennymi częściami do telefonów z legalnych źródeł.

Co jest dla mnie frustrujące:

• Jest wiele innych firm, które sprzedają dokładnie takie same zamienniki i ich oferty nie są blokowane.
  • Mam zarejestrowaną własną markę S.QUICK w GS1, a mimo to moje oferty zostały usunięte.
  • Blokada obejmuje całkowicie moją sprzedaż, uniemożliwiając funkcjonowanie mojego sklepu na Allegro.

Moje pytania do społeczności:

1. Czy ktoś miał podobną sytuację i wie, jak można przywrócić legalne oferty swojej zarejestrowanej marki?
  2. Jak mogę sprzedawać produkty zamienne i oryginalne bez ryzyka kolejnej blokady, skoro wszystko jest legalne i pochodzące z autoryzowanych źródeł?  

Bardzo mi zależy na poradach, wskazówkach lub kontaktach do osób, które skutecznie rozwiązały podobny problem. To dla mnie kluczowe, bo moja firma to działalność rodzinna i od tego zależy jej przetrwanie.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

SklepQuick
#9 Pomysłodawca

Proszę wyłącznie o konkretne, praktyczne rady, co mogę zrobić w tej sytuacji – bez ogólników, dyktowania regulaminu czy komentarzy typu ‚dlaczego to zrobiłeś’. Zależy mi na realnych krokach do rozwiązania problemu. @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @SklepQuick! Prowadzisz już korespondencję e-mail z odpowiednim działem, więc muszę poprosić Cię o cierpliwość, odpowiedź otrzymasz w zgłoszeniu nr 60441294. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Dreams
#9 Pomysłodawca

@SklepQuick Naprawdę?

Sprzedawałeś część do telefonu Apple, z oficjalnym logo firmy Apple zastrzeżonym dla tej firmy na całym świecie, twierdząc że owe logo jest własnością Twojej marki S.QUICK i dziwi cię blokada? 

Zabawny jesteś...

oznacz moderatorów

Dreams
#9 Pomysłodawca

Jeżeli chcesz merytorycznie, to dowiesz się od Allegro jaki uprawniony podmiot, zapewne kancelaria prawna reprezentująca Apple zgłosiła Twoją markę do blokady, zgodzisz się na warunki jakie zostaną Ci postawione w związku z blokadą, a gdy oni zgłoszą by blokadę Ci cofnęli, to będzie jak wcześniej.

oznacz moderatorów