Cześć, potrzebuję rady od osób, które mają doświadczenie w sprzedaży na Allegro.
Otrzymałam blokadę ponad 300 ofert powiązanych z moją marką S.QUICK. Powód – wystawiłam klapkę do iPhone jako zamiennik, wpisując w polu „marka” S.QUICK. W wyniku tego Allegro zablokowało wszystkie moje oferty, nawet te, które są legalnymi, oryginalnymi lub zamiennymi częściami do telefonów z legalnych źródeł.
Co jest dla mnie frustrujące:
Moje pytania do społeczności:
Bardzo mi zależy na poradach, wskazówkach lub kontaktach do osób, które skutecznie rozwiązały podobny problem. To dla mnie kluczowe, bo moja firma to działalność rodzinna i od tego zależy jej przetrwanie.
Proszę wyłącznie o konkretne, praktyczne rady, co mogę zrobić w tej sytuacji – bez ogólników, dyktowania regulaminu czy komentarzy typu ‚dlaczego to zrobiłeś’. Zależy mi na realnych krokach do rozwiązania problemu. @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć @SklepQuick! Prowadzisz już korespondencję e-mail z odpowiednim działem, więc muszę poprosić Cię o cierpliwość, odpowiedź otrzymasz w zgłoszeniu nr 60441294.
@SklepQuick Naprawdę?
Sprzedawałeś część do telefonu Apple, z oficjalnym logo firmy Apple zastrzeżonym dla tej firmy na całym świecie, twierdząc że owe logo jest własnością Twojej marki S.QUICK i dziwi cię blokada?
Zabawny jesteś...
Jeżeli chcesz merytorycznie, to dowiesz się od Allegro jaki uprawniony podmiot, zapewne kancelaria prawna reprezentująca Apple zgłosiła Twoją markę do blokady, zgodzisz się na warunki jakie zostaną Ci postawione w związku z blokadą, a gdy oni zgłoszą by blokadę Ci cofnęli, to będzie jak wcześniej.