anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z tworzeniem nowego produktu w katalogu

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, mam problem z utworzeniem nowego katalogu do produktu, chciałam wystawić boxy 55L w kolorze szarym oraz box w kolorze czarnym, oba te produkty posiadają dwa różne kody EAN oraz różne symbole, wystawiłam box w kolorze szarym bez problemu, utworzył się katalog produktu w kolorze szarym, niestety w momencie gdy próbuje wystawić kolor czarny, koniecznie chce mi go przypisać do tego szarego.... Proszę o pomoc gdyż próbowałam to wystawić na różne sposoby, próbowałam zgłaszać zmianę katalogu lecz cały czas źle przypisuje...

Box 55L czarny.jpg

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@nietylkoagd_pl Cześć. 🙂 Czy kiedy pojawia się okno z propozycją połączenia boxów szarego i czarnego, próbowałeś wybrać przycisk "nie łącz z katalogiem"? Wtedy przejdziesz do formularza wystawiania. Przy kliknięciu Wystaw powinien się założyć nowy produkt na podstawie oferty. 

oznacz moderatorów

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Box 55L czarny 2.jpg

Nie można tak zrobić, a jeśli zaznaczę inną opcję wyskoczy mi połączenie z szarym... 

oznacz moderatorów

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Próbowałam nawet wystawić bezpośrednio przez serwis Allegro, nie przez program, również mi się nie udało.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@nietylkoagd_pl Niestety nie pomogę Ci w przypadku narzędzia zewnętrznego. Spróbuj wystawić ofertę przez nasz formularz Allegro, wybierz przycisk "nie łącz z katalogiem" i wystaw ofertę. Jeśli wtedy pojawi się jakiś błąd, to daj znać, jaki lub prześlij zrzuty ekranu. 

oznacz moderatorów

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Box 40L czarny.jpg

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@nietylkoagd_pl Dziękuję za zrzut. Rozumiem, że klikasz "nie łącz z katalogiem" i pojawia się ten błąd?

Kod EAN dla szarego pudła to 5905601506430, podaj mi proszę kod EAN dla czarnego (bo akurat komunikat z błędem go zasłania)

oznacz moderatorów

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Dokładnie tak, klikam "nie łącz z katalogiem" i próbuje mi go na siłę połączyć z szarym, mam do wystawienia pojemniki 55L i 40L i w obydwóch pojawia się to samo, podaje kody EAN do pojemników:

Pojemnik 55L szary: 5905601506430
Pojemnik 55L czarny: 5905601506423
Pojemnik 40L szary: 5905601506409
Pojemnik 40L czarny: 5905601506393

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@nietylkoagd_pl Dziękuję bardzo, zgłoszę to jako błąd i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 🙂 

oznacz moderatorów

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Widzę, że udało się poprawić błąd i pojemniki wyświetlają się poprawnie, pozostał tylko problem z pojemnikami o pojemności 28L: 
Pojemnik 28L szary: 5905601506379
Pojemnik 28L czarny: 5905601506362

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@nietylkoagd_pl czy oba te produkty mają taki sam kod producenta (HG1020)? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Tak, HG1020 SZARY/CZARNE i HG1020 CZARNY/CZARNE

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@nietylkoagd_pl  oki, dziękuję! 🙂 Muszę jeszcze dopytać, ponieważ nie mamy produktu dla kodu 5905601506379, a przy czarnym (EAN  5905601506362) w kodzie producenta, który jest parametrem identyfikującym podany jest sam kod, bez koloru. 
Czy tutaj problem jest taki sam jak wcześniej? Czyli przy próbie utworzenia produktu, pomimo tego, że kod producenta jest inny nie tworzymy nowego produktu?
Czy w parametrze "kod producenta" podane są te same wartości?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Próbowałam teraz zgłosić błąd w katalogu w pojemniku w kolorze szarym, zamieniło go poprawnie, oprócz nazwy kodu, który cały czas widnieje jako HG1020, a poprawiałam go na HG1020 SZARY/CZARNE, natomiast pojemnik w kolorze czarnym zamienił się w nazwie na pojemnik w kolorze szarym czyli problem jest taki sam jak w pojemnikach większych. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@nietylkoagd_pl okej, teraz mamy w produkcie o kodzie EAN 5905601506379 takie parametry i nazwę:
Nazwa: POJEMNIK PUDŁO SKRZYNIA BOX NA KÓŁKACH DO PRZECHOWYWANIA SOLIDNY SZARY 28L
Kolor:  odcienie szarości i srebra
Kod producenta: HG1020 SZARY/CZARNE
EAN: 5905601506379
i zdjęcie:

la_nika_0-1715098622909.jpeg
Czyli to się zgadza? 
A gdy próbujesz stworzyć nowy produkt na formularzu wystawiania i podajesz jako kod producenta: HG1020 CZARNE/CZARNE oraz EAN 5905601506362 system chce połączyć ofertę z tym szarym pojemnikiem?
A ta zmiana kolor dotyczy tej oferty 15574925016? Tak się stało, bo ta oferta jest połączona z produktem, którego parametry podałam wcześniej, a powinna być z tym produktem o kodzie HG1020 CZARNE/CZARNE i EAN 5905601506362, którego nie mamy w katalogu i jak rozumiem nie możesz go stworzyć? 

Daj proszę znać, czy wszystko się zgadza i będę działać w sprawie utworzenia produktu dla kodu 5905601506362 🙂

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Tak wszystko się zgadza, mam już wystawione wszystkie pojemniki ale kolor czarny chce mi przyłączyć do szarego 

pojemnik.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@nietylkoagd_pl ok, dziękuję! Działam i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź 🙂 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nietylkoagd_pl
#9 Pomysłodawca#

Ok dziękuję 🙂

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@nietylkoagd_pl przepraszam, że dopiero dzisiaj wracam z potwierdzeniem!
Mamy już dwa osobne produkty, tutaj czarny, tutaj szary. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów