anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PROBLEMY Z WZA [09.11.2022]

Idź do rozwiązania
sl-aw-ek
#13 Ambasador#

Jak w tytule, znowu nie działa WzA 
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @Allegro_One 

oznacz moderatorów
85 ODPOWIEDZI 85
Respivent
#10 Popularyzator#

U mnie strasznie długo mieliło, poszło, ale etykieta pobrała się spakowana w .zip. WTF? U nas nikt niczego w ustawieniach nie zmieniał.

oznacz moderatorów
ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@sl-aw-ek Cześć. A co konkretnie się dzieje?

@Respivent Jeśli chodzi o pobieranie etykiet, to w Formularzu Wysyłam z Allegro, w kroku "Wybór przesyłek", pobiera się zip. W zakładce Zamówione przesyłki (https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/wysylam/lista-przesylek) pobiera się od razu pdf.

AKTUALIZACJA, GODZ. 10:00

Potwierdzam, że obserwujemy problemy z narzędziem Wysyłam z Allegro. Skala jest inna niż w poniedziałek, niemniej mogą pojawiać się utrudnienia. Już nad tym pracujemy i prosimy o cierpliwość. 

AKTUALIZACJA, GODZ. 11:30

Wysyłam z Allegro powinno już działać prawidłowo, bez opóźnień. Przepraszamy za utrudnienia. 
 
AKTUALIZACJA, GODZ. 11:51
 
Wciąż pracujemy nad problemem powiązanym z komunikatem: "Błąd przetwarzania Podana szerokość jest za duża".
Ola
Moderatorka

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#13 Ambasador#

@ko_alka ten sam problem co w poniedziałek, nie da się wygenerować przesyłki. 
"Nie można nadać paczki dla wybranego zamówienia" 

naprawdę będziemy się teraz bawić w numery zamówień? Może mam sprawdzić na innej przeglądarce albo od razu innym systemie operacyjnym? Para Gentoo i Lynx może być? 

oznacz moderatorów
Respivent
#10 Popularyzator#

No proszę Cię... przecież codziennie robię tak samo i zawsze pobierał się .pdf. Drukuję z : "3 kropek" po prawej stronie. 

Poza tym ludzie ponownie piszą w innych wątkach że WzA znów wariuje. U mnie mieliło długo, ale etykietę udało się wydrukować.

oznacz moderatorów
leyla1_20071
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Nie mogę znowu tak jak dwa dni temu wygenerować przesyłki DPD do moich klientów. Proszę o pomoc 

oznacz moderatorów
Lifemedsklep
#8 Zapaleniec#

U mnie znowu to samo co w poniedziałek.. 

oznacz moderatorów
coockydlapsow
#8 Zapaleniec#

Mam to samo!!! Przez 20 minut nie mogłam wygenerować etykiety, za którymś razem udało się (tylko u 1 kupującego, reszta nadal "się ładuje") i etykieta zip! a zawsze było pdf

oznacz moderatorów
Outletino_pl
#7 Wielbiciel#

Witam.
Nie działa mi wysyłam z allegro, ani paczkomaty ani poczta polska
Poczta polska mieli już z 10 min.
a na inpost : 

Nie można nadać paczki dla wybranego zamówienia

Nie można odczytać zamówienia - brak uprawnień.

oznacz moderatorów
www_dzianie_pl
#9 Pomysłodawca#

+ nie można wydrukować już nadanych etykiet DPD. Wczoraj nie mogłem wysłać towaru, bo nie mam dostępnego przycisku "wydrukuj etykietę"

oznacz moderatorów
FLEX-net
#8 Zapaleniec#

z paczkami DPD podobna sprawa jak w poniedzialek

nadawane z BL, co druga proba service timeout albo service unavailable

tak samo zdychało w poniedziałek 👺

oznacz moderatorów
ZDROWERSI
#8 Zapaleniec#

Nie da się wysyłać paczek INPOST!!!

Od wczoraj mam telefonu od klientów (gdzie moja paczka) z poprzedniej awarii, a tu znowu to samo! @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
ZHJozwiakowski
#9 Pomysłodawca#

Witam, znów nie działa nadawanie przesyłek kurier DPD. Sytuacja dopiero co miała w poniedziałek miejsce. 

Jak tłumaczyć klientom opóźnienia i nie zadowolenie ??????  

oznacz moderatorów
mr_oma
Moderatorka
Moderatorka

@ZHJozwiakowski, czy możesz opisać ten problem bardziej szczegółowo? Co dokładnie masz na myśli mówiąc, że "nie działa nadawanie przesyłek"? 

   Maja
   Moderatorka


   _____________
   Daj znać, co myślisz o Allegro Gadane i wypełnij ankietę! 🙂
oznacz moderatorów
ZHJozwiakowski
#9 Pomysłodawca#

Ten sam błąd co w poniedziałek wyskakuje przy próbie nadanie przesyłek.Zrzut ekranu 2022-11-07 111546.png

oznacz moderatorów
coockydlapsow
#8 Zapaleniec#

U mnie to samo. Dokładnie te same komunikaty co w poniedziałek... Znów nie mogę nadać dziś paczek...

oznacz moderatorów
MCC_Sanok
#1 Nowicjusz#

Ale co tu opisywać? Macie ewidentnie jakiś problem z Wysyłam z Allegro.

oznacz moderatorów
Amorenka
#9 Pomysłodawca#

Po kliknięciu Nadaj przesyłkę wyskakuje błąd. Przesyłam zrzut ekranu. U mnie błąd występuje przy metodzie dostawy kurierem dpd i pocztą polską.

 

blad.jpg

oznacz moderatorów
Amorenka
#9 Pomysłodawca#

W tym momencie zadziałało.

oznacz moderatorów
accadia
#12 Orędownik#

Napisal wyraznie, ze "ZNÓW NIE DZIAŁA"  - wiec biorac pod uwage, ze dwa dni temu mieliscie jedna z najwiekszych awarii w tym zakresie, takie pytania sa totalnie zbyteczne i swiadcza o WAszym podejsciu do sprawy.
Naprawde admini nie wiedza, ze znowu daliscie 4 liter na calego?

oznacz moderatorów