anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

rozporządzenie gpsr a produkcja wyrobów i sprzedaż

ukamax_producent
#8 Zapaleniec#

Proszę bardzo o poradę jak mam zastosować u siebie rozporządzenie gpsr którego będzie wymagać UNIA oraz allegro. Jestem producentem stroików sztucznych . Zakupuje różne kwiaty ozdoby itd , po czym z tego wykonuje swój towar w postaci  stroika sztucznego . Czasem jest wykonany z dwóch elementów a czasem z dwudziestu różnych elementów. Czasem są to elementy powtarzalne a czasem za każdym razem inne. Więc ile ja mam tych danych dodać? I ilu producentów? Bo jestem jakoś w kropce bo to trochę syzyfoza praca. Proszę doradzić  , pomóc. 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@ukamax_producent weryfikuję te kwestię dla Ciebie i wrócę z informacją. 😊

oznacz moderatorów

ukamax_producent
#8 Zapaleniec#

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. 

oznacz moderatorów

appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

tak poza tym bardzo ładny asortyment i świetne opinie!

oznacz moderatorów

ukamax_producent
#8 Zapaleniec#

Staram się jak mogę,  przede wszystkim kieruje się tylko uczciwością i tym jak sam chciałbym być obsługiwany.  Na chwile obecną oferta po 1 listopada 5 razy mniejsza bo dużo rzeczy wysprzedałem i teraz będę odnawiał asortyment.

oznacz moderatorów

ukamax_producent
#8 Zapaleniec#

A czy moderatorka Sa_nova już coś ustaliła ??? 😊

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@ukamax_producent Przykro mi, jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi w Twojej sprawie. 😔 Wysłałam ponaglenie i gdy tylko ustalę szczegóły, wrócę tutaj w wątku. 

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

@ukamax_producent zgodnie z rozporządzeniem kupujący musi mieć dostęp do informacji, kto wyprodukował dany produkt. W Twoim przypadku produktem jest stroik sztuczny (jako całość) i Ty jesteś jego producentem. Tak więc pewnie wystarczy, że podasz dane swojej firmy, bo jako producent jesteś odpowiedzialny za zgodność z przepisami swojego produktu, czyli też wszystkich jego elementów.

oznacz moderatorów

appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

też mam podobną sytuację, ale myślę że nie będzie z tym większych problemów...

oznacz moderatorów

_Wandall_
#9 Pomysłodawca#

GPSR- to dyrektywa , która ma ujednolicać rynki UE pod względem jakości (do tej pory każde państwo robiło to niezależnie). Scislej mówiąc, gdy ktoś czyta ten bełkot prawny w tej dyrektywie, wyłapuje o co tu chodzi i mu włos na głowie staje - chodzi o kontrole handlu. Jest to typowa dyrektywa lobbowana przez korporacje- tu nie ma mowy o jakości, bo producenci nie zmienią produktów. Kto czytał tą dyrektywe ze zrozumieniem, to powinno go zastanowić, że "obowiązkiem" jest zgłaszać wszystko - mamy na siebie donosić,  czyli skłocić i nawzajem się   pokonać, osłabić, nie być w grupie, jako przedsiębiorcy....logicznie patrząc, ta dyrektywa jest  po to, by dwóch sie biło, a trzeci korzysta (korporacje)...taki krok milowy- byś nic nie posiadał i był szczęśliwy....

oznacz moderatorów

bombardier10
#9 Pomysłodawca#

Przecież ktoś tą dyrektywe musiał wyprodukować i nie zrobił to za darmo . Produkcja dyrektyw i przepisów to bardzo intratny biznes.  Tam jest cały sztab ludzi w tej Unii co zajmuje sie tylko produkcją dyrektyw.  Ponoć   niedługo będą to exportować do Chin w pakietach ; 10 kilo dyrektyw i 1 kilo przepisów gratis 😁

oznacz moderatorów

_Wandall_
#9 Pomysłodawca#

korporacje nie rozmawiają ze słabszymi..są nastawione na zyski-przetrwanie...to jest maszyna napedzana zyskami, bezwzględna, która sobie potrafi oderwać ręce i nogi, byleby nie dorwać się do głowy- zyski ,bogactwo...do rewolucji dojdzie- jeśli nie dopuśmy do wojny...IIIwojny swiatowej..to jest wojna korporacji,to jest wojna ,ktora nie dotyczy ludzi, religii..to jest wojna o władze...

oznacz moderatorów

_Wandall_
#9 Pomysłodawca#

GPSR -Ciebie nie dotyczy. Dotyczy producentów,importerów i dystrybutorów...jeśli chodzi o ciebie to twoja uczciwość,szczerość powinna byc przykładem,- moj dziadek mowił ,ze jak reke przyłożyłeś, to słowo jest swiete bardziej niż papier... korporacje zabijają handel i stare zasady...a w handlu zasady są wyzej, niż pieniadze...

oznacz moderatorów