anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skarga na obsługę pracownika i brak odpowiedzi

MAMY ROZWIĄZANIE!
Exitopl
#8 Zapaleniec

W jaki sposób mogę złożyć skargę n ignorującego mnie konsultanta? W niedzielę zablokowano mi konto ponieważ o 3 rano nie dokonałam zwrotu środków za zamówienie, klient złożył wniosek do allegro protect, który rozpatrzono o 3 rano w weekend nie dając mi żadnego czasu na reakcję. Po zablokowaniu konta niezwłocznie zgłosilismy się do allegro z zapytaniem, co mamy zrobić. Konsultant szybko nakazał wykonanie zwrotu środków (poprzez opłacenie rachunku w koronach czeskich0, po kolejnym zapytaniu nakazał zamkniecie dyskusji z klientem, co tez uczyniliśmy tego samego dnia. Od tej pory kontakt całkowicie ustał, konsultant nie odpowiada od 3 dni na zapytania, totalnie nas ignorując.  Proszę o jakiś formularz do złożenia skargi lub reklamacji na obsługę

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Exitopl Kwestię blokady konta możesz wyjaśnić jedynie w prywatnej korespondencji mailowej. Widzę, że skontaktowałeś się już z nami w tej sprawie. Proszę Cię o cierpliwość. Twoja wiadomość ze skargą na pracownika, również będzie weryfikowana. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

wysłałam wiadomosc dwukrotnie i dodatkowo zostałam potraktowana w sposób nieuprzejmy, że mam czekać na odpowiedź w mojej sprawie zgodnie z pierwszym zgłoszeniem i nie zakładać nowych wątków. Gdyby Allegro udostępniało formularz reklamacyjny na obsługę pracownika nie musiałabym zakładac kolejnych wątków czekając na odpowiedz konsultantki Edyty, która byc może poszła na urlop albo się zwolniła a nikt inny nie próbuje skontaktować się w tej sprawie z nami

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Exitopl Proszę Cię o cierpliwość. Jeśli jakiegoś doradcy nie ma aktualnie w pracy, Twoja sprawa zostanie zweryfikowana przez innego. 

Nicol
oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

Niestety w dalszym ciągu brak reakcji, jedynie przyjęto reklamację. Jaka jest przyczyna takiego traktowania?

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Exitopl 

Tylko 4 dni? Ja na odblowowanie konta coś koło 10 lat czekałem.

oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

w dalszym ciągu żadnej odpowiedzi, co się dzieje? Jak mozna przez 6 dni nie odpowiedzieć na wiadomosc

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Exitopl. Które dokładnie zgłoszenie masz na myśli? Widzę, że w 63554673 odpowiedzieliśmy 27 sierpień 2026 o 11:18, w 63526356 odpowiedzieliśmy 27 sierpień 2026 o 09:38. 

Marysia
oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

63526356 

nie ma  żadnej odpowiedzi od niedzieli, odpowiadam wyłącznie ja, łącznie 9 wiadomości, drugie zgłoszenie to reklamacji na obsługę klienta, był jeszcze kolejne z prośbą o pomoc i udzielenie jakiejkolwiek odpowiedzi. Nie ma żadnej informacji z dnia 27 z godziny 9:38 oprócz moich nieustających próśb o udzielenie odpowiedzi

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Exitopl W zgłoszeniu 63526356 wysłaliśmy do Ciebie odpowiedź wczoraj o 09:38, w której poinformowaliśmy Cię o przyjęciu reklamacji i terminach na jej rozpatrzenie. 

Marysia
oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

Przyjęcie reklamacji na obsługę nie rozwiązuje braku odpowiedzi na zablokowane konto i brak wytycznych odnośnie przyczyn lub dalszego postępowania. Jak wspomniałam jest to dla mnie szokujące, od ponad 20 lat mam u was kilka kont i nigdy nie miała miejsce taka sytuacja a widzę, ze inni użytkownicy również mają ten sam problem. Dlaczego możecie udzielić odpowiedzi, że przyjęliście reklamację a nie możecie od 6 dni odpowiedzieć w toku tej samej korespondencji na zapytanie o przyczynę  dalszej blokady konta?

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Exitopl Nie doszło tutaj do błędu. Twoja sprawa jest aktualnie rozpatrywane jako reklamacja zgodnie z Twoim zgłoszeniem o oficjalnej skardze reklamacyjnej na obsługę, którą nadesłałaś w toku korespondencji 63526356.
Zgodnie z procedurami, takie zgłoszenie jest rozpatrywane jako reklamacja. Dalsze informacje dostaniesz w kontynuacji sprawy 63526356. 

Marysia
oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

Czyli kolejne 14 dni?

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Exitopl Tak, zgodnie z informacją, którą dostałaś w wiadomości mailowej - taki jest czas na rozpatrzenie reklamacji. 

Marysia
oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

Może problem jest natury technicznej? Poblokowaliście z automatu wele kont i nie  bardzo ma się tym kto zająć> Widzę, ze sytuacja jak moja powtarza się, proces blokady automatycznej konta przedłuża się bez zadnej odpowiedzi ze strony pracowników. Nigdy wcześniej nie miało to miejsca, mam u was kilka kont od 20 lat

oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

Cz ja kiedykolwiek uzyskam od was jakąs informację czy mam uznać, ze konto zostało na stałe zablokowane z niewiadomego powodu?

oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

bardzo proszę o jakąś interwencję, nie rozumiem  takiego lekceważenia i braku odpowiedzi z Państwa strony, mamy konta u was od 20 lat, jak można tak traktować swoich klientów?

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Exitopl poprosiłam już o pilną odpowiedź w Twojej sprawie. Proszę Cię o cierpliwość, niedługo powinieneś otrzymać wiadomość. 

Alicja
oznacz moderatorów
Exitopl
#8 Zapaleniec

Dziękuję. Sytuacja jest absolutnie nietypowa, wiadomo może skąd taki problem? Widzę, ze nie jestesmy jedyni w takiej sytuacji

oznacz moderatorów
lucjanos22
#8 Zapaleniec

Do blokowania kont bez wyjasnienia powodów to sa pierwsi. Ja również czekam już kilka dni na odpowiedź. Dzisiaj jakaś moderatorka stąd poprosiła o przyspieszenie reakcji w mojej sprawie. Z drugiej strony, kilka tygodni pisze do Allegro, ale nie otrzymuję jakiejkolwiek odpowiedzi... O czymś to świadczy. Jestem userem z 23 letnim stażem. Jak tak dalej będa mnie traktować, to będzie już ostatni rok. A szkoda...

oznacz moderatorów