anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Spadek sprzedaży.

Hadwao_net
#11 Animator#

Witam,

Od kilku dni zauważyłem znaczący spadek sprzedaży. Zdaję sobie sprawę, że czasem trafiają się lepsze i gorsze dni, jednak obecnie ten spadek jest szczególnie widoczny. Dodatkowo zastanawia mnie fakt, że od kilku dni liczba wizyt na aukcjach pozostaje bez zmian. Czy to normalne, że nie ma żadnych kliknięć? Zastanawiam się, czy Sales Center może działać nieprawidłowo i nie pokazuje właściwych danych.

U konkurencji nie zauważyłem zmniejszonej sprzedaży, czy dostałem od allegro jakąś karę o której nie jestem świadomy?

Dodatkowo, po uruchomieniu reklamy graficznej, byłem zaskoczony wysokością minimalnego dziennego budżetu – dla 4 przedmiotów wynosi on ponad 150 zł. Pamiętam, że kiedyś można było ustawić ten budżet już od 30 zł. Czy taka zmiana jest możliwa?

Będę wdzięczny za wyjaśnienia i pomoc w rozwiązaniu tych kwestii. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
128 ODPOWIEDZI 128

appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

nie kumam tego, czytam forum i jestem w szoku, wszyscy o tym piszą, to się naprawi czy jak?!

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

prosimy o odpowiedź

@appleofsodom  napisał(a):

nie kumam tego, czytam forum i jestem w szoku, wszyscy o tym piszą, to się naprawi czy jak?!

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

banitos_2006
#11 Animator#

Allegro podjęło decyzję biznesową o czym wielokrotnie już wszędzie pisali, teraz liczy się kasa na ostre promowanie swoich aukcji. Znaczy to tyle, że mali sprzedawcy i re-selerzy - OUT!

Nie oczekuj, że się to zmieni, to jest DECYZJA BIZNESOWA. Stare Allegro się już skończyło, witamy w nowym Allegro 2.0.

oznacz moderatorów

bombardier10
#9 Pomysłodawca#

No a niby co jeszcze mają kupować ? W szafach stosy ciuchów a w piwnicy  pełno gratów i gadżetów - nie ma już gdzie tego składować . Teraz muszą oszczędzać kase na firme sprzątającą co by im to wszystko wywiozła na śmietnik. Poza tym hossa już się skończyła a trzeba robić na drogi prąd czy gaz. Trzeba też pospłacać te czołgi, helikoptery czy inne latawce na które nasze państwo wydaje już co roku 200 miliarda zeta. A kto to ma zrobić jak nie wasi potencjalni klienci ? 

oznacz moderatorów

matdb
#10 Popularyzator#

To proste jak drut: jeśli kupujący nie mogą odnaleźć Twoich ofert (brak opcji "szukaj w opisach"), to Ty ich nie sprzedaż. Wg Allegro Ty i kupujący są zadowoleni z wprowadzonych od października usprawnień. Tu by się przydał jakiś Orwell aby to opisać.

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

nie bardzo się orientuje co się zmieniło od października, mógłbyś mi to  wyjaśnić?

oznacz moderatorów

appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

ja trochę też nie kumam

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Łączenie ofert na stałe i brak wyszukiwania w opisach. Zdarza się, że np pokazuje, że w katalogu jest 100 ofert, a po wejściu są tylko 2. Reszty nikt nie znajdzie. Najtańszych ofert często wcale nie da sie znaleźć. Top oferty bardzo często są droższe i od sprzedawców z gorszymi opiniami. Uważaj na nie. Licho wie po czym sortują. Przedwczoraj zadałam pytania czemu oferta tego samego towaru ale od prywatnego sprzedawcy, bez żadnych komentarzy wyświetlała się jako pierwsza. Ja miałam tańszą, 100% pozytywów, SS i kupiło 6 osób, on był wyżej już po wystawieniu. Jedyne co przychodzi na myśl to to, że jego była droższa i wziął z 4rech liter ilość sztuk których realnie nie miał, ja wystawiam na bieżąco co mam i ludzie już kilka razy ją do końca wykupili. Do dzisiaj nie otrzymałam odpowiedzi...

Ach no i oczywiście spróbujcie znaleźć np jakąś konkretną część, czy sprzęt. Nie da się. Pokazuje wszystko tylko nie to czego będziecie szukali. Masa ludzi nabluzgała, że nie może znaleźć i poszła gdzie indziej...

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

aukcja gdzie miesięczna ilość wyświetleń była na poziomie 2000 i sprzedaż ponad 100 sztuk teraz ma wyświetleń 200 i sprzedaż dziesięciokrotnie niższa. 

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

Od ponad tygodnia na tej aukcji dzieje się coś dziwnego – jednego dnia liczba wyświetleń wynosi 236, innego 207, następnego dnia znowu 236, a teraz, po tygodniu, znów widzę niższą liczbę wyświetleń. Jak to możliwe, skoro licznik wyświetleń powinien pokazywać wynik z ostatnich 30 dni?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Bo jak nazwa głosi jest z ostatnich 30 dni, a nie z poprzedniego miesiąca. W różne dni ludzie różnie wchodzą. Więc jak ze statystyk odpada dzień co weszło ich więcej to masz mniej, jak w ostatni dzień weszło ich więcej to rośnie... Ale tak na poważnie to od kiedy ten dziwny licznik wprowadzili to wszyscy średnio mu wierzą. Co to za statystyki jak wlicza wejście klienta tylko na 1na ofertę. Nikt potem nie wie ile osób realnie zajrzało, bo mógł wejść na jedną, a mógł 500 przejrzeć...

oznacz moderatorów

EQUIMM_dystr
#9 Pomysłodawca#

U nas to samo. Od 2 tygodni nikt nic nie kupił. W miesiącach letnich bywało zawsze ok. 20-30 transakcji na miesiąc, jesteśmy na Allegro od maja. Dużo nie zmieniliśmy w sposobie promowania ofert. A tu za dzień wczorajszy tylko jedna osoba zobaczyła 1 produkt. Ja rozumiem, że raz mieliśmy problem z wysyłką na czas. Ale jak się poprawić, skoro nic się nie sprzedaje?

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Prawdopodobnie nie ma to nic wspólnego z jakością sprzedaży tylko my jako kupujący nie widzimy tych ofert więc i nie ma wyświetleń? Na Allegro jestem od samego początku jego istnienia i nigdy nie miałem problemów ze znalezieniem czegokolwiek. Obecnie niektórych przedmiotów zwyczajnie albo nie ma, mimo że kupowałem wcześniej regularnie albo są w jakiś sposób ukrywane. Od czego to zależy to wiedzą (albo i nie) twórcy tego bałaganu. Przykładowo wyszukuję przedmiot i klikam ten du-rny guzik porównaj przykładowo 30 ofert i po przejściu na kolejną zakładkę wyświetla np. 2 pozycje, gdzie jest reszta pozycji skoro miało być 30? Nie mam pojęcia. I tak jest przy praktycznie wszystkich wyszukiwaniach. Ja zostałem przez te zmiany delikatnie mówiąc zmuszony do szukania innych miejsc do robienia zakupów bo nie mam do tego nerwów.

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

Czy moglibyście sprawdzić, czy po wpisaniu w wyszukiwarkę „impregnat do kabin prysznicowych” pojawia się produkt w czarno-niebieskim opakowaniu? Interesuje mnie również liczba podobnych ofert.impregnat.jpg

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Hadwao_net chodzi Ci o ofertę ze zdjęcia z żółtą szmatką ? to mam 3 strony i nie ma Twojej 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

@kostas11  napisał(a):

@Hadwao_net chodzi Ci o ofertę ze zdjęcia z żółtą szmatką ? to mam 3 strony i nie ma Twojej 😞

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Hadwao_net u mnie Twoja oferta wyświetla się na 1 stronie jako promowana. Trudno określić dokładnie, jeżeli nie mamy zrzutów ekranu z widoczną całą stroną wraz ze wpisaną frazą w wyszukiwarkę oraz adresem strony. Pomocne będzie również przesłanie listingu wyszukiwań.

Zrzut ekranu 2024-10-31 143036.png

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

poproszę o podpowiedź jak mam znaleźć listing wyszukiwań . Dlaczego każdemu wyświetla się co innego i dlaczego od października liczba wejść w aukcję drastycznie spadła?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Hadwao_net listing, to lista wyświetlonych produktów po wpisaniu frazy w wyszukiwarkę. Wystarczy, że prześlesz link do produktów, które Ci wyświetlamy. Przykro mi, ale nie jestem w stanie zweryfikować jak wygląda obecnie liczba wejść w Twoją ofertę w porównaniu do lat ubiegłych. Przyczyny spadku liczby wyświetleń mogą być różne, i nie mogę jednoznacznie stwierdzić co aktualnie na nią wpływa. 

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

https://allegro.pl/listing?string=impregnat%20do%20kabin%20prysznicowych    oferty mi się wyświetlają. Problem polega na tym, że wyświetlenia oferty spadły o ponad 90 % w stosunku do poprzednich 3 lat. Forumowicze piszą że  raz im się oferta wyświetla na pierwszej stronie a innym razem na 3 stronie.  Co może być powodem takiego spadku wyświetleń i tym samym sprzedaży skoro nic tam nie było zmieniane?. Czyżby klienci po trzech latach  akurat w  październiku zmówili się aby naszego produktu nie kupować. Dziwna sprawa 😞

oznacz moderatorów