anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Spadki sprzedaży a ustawienia

petinek_pl
#13 Ambasador

prosze o wypowiedz naprawde osob które wiedzą o co chodzi. Zauważyłam że po wydłużeniu czasu wysyłki o kilka dni (np. w przypadku urlopu) w następnym miesiacu jest zatrzymanie sprzedazy. Algorytmy mieszają i juz moje oferty staja sie chyba niewidoczne. Potem sytuacja wraca do normy. Czy ktos wie jak to dokładnie działa i czy w przypadku wydłużenia dostawy na 1 dzień (np. z dostawy w 1 dzień na 2 dni) i przywroceniu jej po 1 dniu tez to tak działa czy tylko w przypadku dluzszych zmian typu na kilka dni z dostawą za 4 dni itp. Oraz czy w przypadku zawieszenia sprzedazy dziala to tak samo czy lepiej/gorzej. Oczywiscie caly czas mam na mysli pozniejsze spadki sprzedazy po takich zmianach- bo to przeciez dzialanie algorytmów.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@petinek_pl każda zmiana wpływająca na atrakcyjność oferty wpływa na historię , im głębszy spadek tym więcej czasu potrzeba na powrót do ,, normalności ,, 

oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@mdrogeria jak sobie zatem radzic z urlopem jesli nie ma nas kto zastąpić.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@petinek_pl nie ma złotego środka , podczas urlopu lecą punkty , po powrocie niejako zaczynasz walczyć o pozycję od nowa , ślad po urlopie algorytm widzi do 30 dni od jego zakończenia .

Czyli walenie kasy w promowanie lub wyraźne obniżenie cen sprzedaży dźwignie to szybciej o ile zadbasz o odpowiedni poziom we wszystkich ocenianych obszarach .

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

z tego co zauważyłem u siebie po zmianie terminów wysyłek allegro potrzebuje 1-2 dni żeby przeindeksować i posortować wszystkie zmiany.

zmiana 24h<-->48h oczywiście ma wpływ bo w zależności od tego jak do tej pory wyglądała Twoja wysyłka allegro może zacząć pokazywać kupującym informacje o dostawie z d..y wzięte. (np zmienisz ofertę 24 na 48 a dalej będzie pokazywać "dostawa jutro")

zamiast ustawiać dłuższy termin wysyłki lepiej ustawić 48h i wyłączyć szybkie wysyłki wtedy allegro pokazuje dostawę zwykle 3 dni do przodu.

oznacz moderatorów