anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wariant produktowe zamiast ofert wielowariantowych

petinek_pl
#14 Krzewiciel

Od 14 kwietnia nie połączysz ofert w wielowarianty ofertowe, a kupujący będą widzieć wyłącznie warianty produktowe.

Zmiana ułatwi Ci zarządzanie wariantami. Wariantów produktowych nie musisz samodzielnie tworzyć ani utrzymywać. Sprawdzisz je w zakładce Mój asortyment. W każdej chwili możesz też zgłosić do nich zmiany.

Nie stworzysz ani nie zmienisz wielowariantów ofertowych. 

Czy ktoś wytłumaczy mi o co chodzi? Obecnie mogę tworzyć w zakładce oferty wielowariantowe taką ofertę. Czyli teraz ta opcja zniknie. Ale będą warianty produktowe. Czyli co? Mam już dość tych zmian.

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@petinek_pl wszystkie informacje o wariantach produktowych znajdziesz w naszych artykułach np. tutaj oraz tutaj

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@_HolaOla_ mam dość odsyłania do linków, mózg się lasuje po czytaniu pierwszych zdań, prosze o krótkie konkretne wytłumaczenie różnicy tutaj na forum.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@petinek_pl bardzo proszę, krótko i treściwie: odchodzimy od ofert połączonych w wielowariantowe, czyli od zbiorów połączonych ze sobą ofert tego samego produktu w różnych wariantach. Natomiast od 14 kwietnia przechodzimy na warianty produktowe, które tworzymy automatycznie na podstawie naszego katalogu produktów. Dzięki temu łączymy wszystkie dostępne na Allegro warianty danego produktu i wyświetlamy je w ofertach.

Ola
oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@_HolaOla_ czyli klient dalej będzie widział to samo czyli różne warianty produktu na karcie produktu ale sprzedawca nie będzie mial juz opcji tworzenia grup tylko wy to bedziecie robic sami o to chodzi? Roznica polega na tym ze sprzedawca juz nie utworzy wariantów sam? I skad bedziecie wiedziec jak je łączyc skoro nie raz mają inne eany i kody?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @petinek_pl. Klient będzie widział warianty produktowe tak jak do tej pory. Warianty produktowe tworzymy automatycznie na podstawie danych dostępnych w Katalogu Produktów. W zakładce Mój asortyment możesz sprawdzić warianty produktu dla każdej oferty i w razie zastrzeżeń zaproponować w nich zmiany. 

Marysia
oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@MiMary czyli ponawiając pytanie, sprzedawca już nie będzie mial mozliwosci tworzenia zadnych wariantów tak?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@petinek_pl od podstaw nie, ale możesz zgłaszać zmiany w wariantach produktowych.
Możesz w zakładce Mój asortyment dodać do grupy wariantów dodatkowe produkty, które oferujesz, wskazać powielone warianty w grupie lub zgłosić nieprawidłowe warianty w grupie.

Monika
oznacz moderatorów

BURZYNSKID
#13 Ambasador

@la_nika jak długo trwa taka weryfikacja i gdzie można sprawdzić jej wynik lub postęp? Proszę o dopowiedz. Zgłaszałem w sobotę przed 12 i do dzisiaj nie widzę żadnych zmian.

oznacz moderatorów

BespokeHub
#2 Obserwator

Dlaczego opcja łączenia wariantów nie jest już dostępna? Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BespokeHub 14 kwietnia zastąpiliśmy wielowariantowość ofertową, wariantami produktowymi. Warianty produktowe tworzymy automatycznie na podstawie Katalogu produktów Allegro. Możesz zgłaszać zmiany w wariantach produktowych 
W zakładce Mój asortyment możesz sprawdzić warianty produktu dla każdej oferty i zaproponować w nich zmiany. Dzięki temu masz wpływ na jakość wariantów produktowych i Katalogu produktów Allegro.

Zmiany możesz zgłosić, gdy chcesz:

• dodać do grupy wariantów dodatkowe produkty, które oferujesz
  • wskazać powielone warianty w grupie
  • zgłosić nieprawidłowe warianty w grupie.

W tym artykule znjadziesz więcej informacji na temat tego narzędzia. 

Monika
oznacz moderatorów

BURZYNSKID
#13 Ambasador

I tak sprawdza że nic nie poprawia i nie tłumaczy się dlaczego tak robi.

Już kilka razy próbowałem dokonać zmiany przez dodanie zdjęcia do aukcji i powiązać aukcję z innymi o tym samym kolorze i za każdym razem te zmiany są odrzucane bez wyjaśnień. Proszę napisać co jest nie tak,Zrzut ekranu (31).png

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BURZYNSKID podaj proszę numer EAN tego produktu oraz załącz zdjęcie, które proponujesz w zmianach. Zweryfikuję dlaczego Twoja propozycja jest odrzucana. 

Sandra
oznacz moderatorów

BURZYNSKID
#13 Ambasador

W tej kategorii EAN nie jest obowiązkowy i nigdy go nie nadawałem. Jeżeli został przypisany to nie ja to zrobiłem więc powinien zostać usunięty. Na innych moich aukcjach zauważyłem że został on przypisany bez mojej wiedzy a produktom nadano markę, chociaż jej nie posiadają. Wystawiam bez marki.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BURZYNSKID odszukałam produkt w katalogu. Konsultuję dlaczego zgłaszana zmiana zdjęcia jest odrzucana i dam znać, gdy ustalę szczegóły. 

Sandra
oznacz moderatorów

Iza11-12
#8 Zapaleniec

A jak ktoś nie ma EANów lub innych kodów to już nie może sprzedawać na Allegro?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Iza11-12 Jeśli w danej kategorii ten parametr jest wymagany, to niestety, ale nie wystawisz oferty bez jego uzupełnienia.

Odnośnie wariantów ofertowych, to zgodnie z zapowiedzią, od kwietnia dostępne są jedynie warianty produktowe, a więc takie, które są tworzone na podstawie katalogu produktów. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

Iza11-12
#8 Zapaleniec

jestem JDG szyję i sprzedaję drobne ilości. Kpiną byłoby wymuszanie na mnie kodów EAN lub innych kodów. Czy mam możliwość połączenia ofert rozmiarowo i kolorystycznie? Czy to  już szlaban na tego typu krawcowe?

oznacz moderatorów

BURZYNSKID
#13 Ambasador

Witam. Przejrzałem w sobotę swój asortyment pod względem produktyzacji. To co zastałem, to jakiś koszmar. Te same produkty ale w różnych rozmiarach i kolorach, mają inne przyporządkowanie. Wyświetlają się w innych grupach. Zgłosiłem to do poprawienia na allegro ale do dzisiaj brak zmian. Ile czasu trzeba aby doczekać się widocznych zmian?

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Łatwiej pomieszać ,gorzej zrobić z tym porządek i nie wiem czy samemu tego nie karzą Ci zrobić.

oznacz moderatorów