anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot od kupującego zaklinował się w samochodzie kuriera.

mirex2005
#13 Ambasador

Witam. Mam dwie sprawy.

1.

Kupujący zgłosił zwrot. Najpewniej DHL. Zwrot został odebrany i utkną/zaklinował się u niego w samochodzie 😅. Numer przesyłki AD02GGTYG4 . Kupujący już się wścieka kiedy dostanie zwrot bo termin spłaty kredytu mu się zbliża.

2.

Napisałem do pomocy allegro w celu wyjaśnienia statusu paczki. Allegro powiedziało, że mogę wystąpić o zwrot prowizji i mogę wystąpić do 45 dni od zakupu. Może cos nie jasno napisałem ?

mirex2005_1-1780727321374.png

mirex2005_0-1780727268975.png

Czy moderatorzy mogą przyjrzeć się sprawie i ewentualnie pchnąć we właściwą stronę  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mirex2005 Kontaktowałeś się z kupujący co to dokładnie oznacza, że "Zwrot od kupującego zaklinował się w samochodzie kuriera"? Nie do końca rozumiem. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

mirex2005
#13 Ambasador

@N_Nitka28 kupujący sam napisał do nas zapytanie kiedy zwrócimy mu pieniądze za zwrot. Okazało się, że paczka od 26.05 ma status Przesyłka została odebrana przez kuriera więc wnioskuje, że się musiała zaklinować/utknąć mu na samochodzie ewentualnie zaginąć bo do tej pory zwrot powinien do nas dotrzeć.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mirex2005 Zainterweniowałam w tej sprawie u przewoźnika. Weryfikuję sprawę. 

Nicol
oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@mirex2005 Krótko i na temat bez zbędnych emocji - napiszę Ci gotowca od A do Z:

Witam

Wszelkie zwroty wykonujemy z zachowaniem ustawowego terminu 14 dni od zgłoszenia odstąpienia od umowy. Zgodnie z obowiązującym prawem, ze zwrotem możemy wstrzymać się do momentu fizycznego otrzymania zwracanego towaru. Jeżeli zauważył Pan na trackingu jakiekolwiek nieprawidłowości w dostarczeniu zwrotu, proszę złożyć reklamację do przewoźnika. To Pan jako nadawca jest do tego uprawniony.

oznacz moderatorów

mirex2005
#13 Ambasador

Gdy zgłębiliśmy temat okazało się, że kupujący nadał paczkę w tym samym opakowaniu, w którym otrzymał (może nawet nie rozpakowywał) nie zerwał ani nie zamazał starej etykiety tylko obok napisał kod zwrotu i umieścił w automacie paczkowym. Wg. allegro przewoźnik nie wiem jakim cudem starą etykietę "odnowił i przekształcił niby w etykietę zwrotną" i dostarczył ją do nas. Sprawdziliśmy monitoring w danym dniu i okolicach godziny doręczenia i kuriera nie było nawet pod firmą. Gdy zaczęliśmy się dopytywać o dowody otrzymaliśmy od allegro informacje, że wg. gps jedna paczka trafiła z powrotem do kupującego a nie do nas.

Jak teraz postąpić z tym zwrotem.

Odmówić zwrotu z informacją że po otrzymaniu paczki zwrotnej zwrócimy pieniądze? Czy wg. dać sobie spokój i zapomnieć o sprawie?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mirex2005 w tej sytuacji klient powinien ponownie nadać zwrot. Tym razem usuwając pierwotną etykietę. Możesz wstrzymać się ze zwrotem środków do momentu otrzymania zwrotu towaru. 

Alicja
oznacz moderatorów