Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Client:85686298 a faktycznie Cię nie było ? U mnie DPD jeździ 12-14 więc nie korzystam z ich usług bo zostawiają w punkcie jak nikogo nie zastali, sprawdź w systemie czy nie ma w Punkcie DPD, jak nie będzie i wróciła pisz do sprzedawcy niech reklamuje nienależyte wykonanie usługi 🙂
@Client:85686298 Za towar jeżeli kup konsumencki do chwili dostarczenia odpowiada sprzedający więc pisz do niego, skoro byleś a nie dostarczył przesyłki.
@LEW433
... odpowiada sprzedający więc pisz do niego, skoro byleś a nie dostarczył przesyłki.
Sprzedający nie dostarcza przesyłek. Przesyłki dostarcza przewoźnik (kurier).
Sprzedający odpowiada (o ile zakup był konsumencki) tylko za ew. uszkodzenie lub utratę rzeczy - do chwili jej wydania.
Jednak w tej sytuacji przesyłka z rzeczą nie została jeszcze uznana przez przewoźnika ani za uszkodzoną, ani za utraconą.
A dotarła?🤔nie!
@LEW433 W trackingu też można znaleźć, co dzieje się z paczką, gdzie oczekuje, zamiast zawracać gitarę sprzedawcy 😉
Nie każdy umie, wie i nie musi, ale może.😊
@LEW433 Ktoś, kto potrafi zrobić zakupy na Allegro i obsługuje komputer miałby problem wejść na stronę śledzenia przesyłek?
Nadawałem DPD większą paczkę w punkcie pickup we wtorek o 16. Niestety kurier był tego dnia w tym punkcie wcześniej i myślałem, że paczka normalnie w takim razie wyjdzie w środę. Nic bardziej mylnego, dopiero dzisiaj po 12 pojechała na sortownię.
Jak jest święto w trakcie tygodnia to DPD działa jak chce, to już chyba druga taka sytuacja.
I teraz paczka będzie tkwiła na sortowni dwa dni zamiast być już u klienta w domu 😕
Zamiast czekać na kuriera i tracić czas, lepiej zamówić do punktu DPD pick up. Jest ich coraz więcej ,😊
Instalujesz apkę DPD i wygodnie nadajesz i zapewnie odbierasz.
Nadałam kilka dni przesyłkę do Litwy i poszło gładko 😊 Teraz czekam na nadejście upominku na Dzień Ojca ☺️