anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Adres allegromail

MAMY ROZWIĄZANIE!
TheCroolik
#7 Wielbiciel#

Witam,
Kupiłem niedawno dysk SSD z oficjalnego sklepu mediamarkt na allegro i zamiast otrzymać fakturę na maila, mediamarkt wymaga ode mnie wpisania na ich stronie internetowej, mojego adresu kontaktowego @allegromail.pl oraz numeru zamówienia. Z kultury nie powiem co o tym sądzę, lecz mniejsza z tym, dla pewności sprawdziłem czy nie chodzi przypadkiem o mój zwykły adres e-mail, ale okazuje się, że nie chodzi o niego. Moje pytanie brzmi, jak mogę sprawdzić własny adres @allegromail.pl? 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
xyz96
#21 Demiurg#

Sklep gdy kliknie "odpowiedz" w powiadomienie od Allegro o Twoim zakupie, pokaże mu się ten adres.

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
Aimmee
#7 Wielbiciel#

Na win7 pracuje jedna przeglądarka, która nie potrzebuje żadnych badziewi z Microsoftu. Wrzuca do koszyka i kontynuuje zakup do końca. Jednak to, że gros przeglądarek nie jest obsługiwana, to wina Allegro i programisty. Ludzie chcą kupić, ale nie można z przyczyn technicznych (brak zunifikowania), by wszystkie przeglądarki były kompatybilne z nowo napisanym algorytmem. Ktoś chce kupić i nie może. Zatem trzeba uciekać się do innych sposobów, by nabyć towar. Do maja 2020 było wszystko ok. Komu to przeszkadzało. To Allegro traci, bo coraz wiecej ogłoszeń powielanych jest  na **piiip**. A jak wystartuje **piiip**, to pozycja Allegro będzie tracić. Brak kontaktu telefonicznego z Allegro to także problematyczny pomysł. Przecież nie jesteście tajną  agenturą. Albo "sprzedający" blokuje (czarna lista" "kupujacego, bo ten ośmielił się ostrzec innych przed dyskusyjnym sprzedawcą i jego kiepskim towarem. To są moje subiektywne spostrzeżenia i uwagi. Liczę, że moje uwagi nie spowodują likwidacji mojego konta.

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@Aimmee Tak z ciekawości - któraż to przeglądarka jest taka uprzywilejowana na tym W7? Bo u mnie allegro bezproblemowo działa na Firefoxie i na Vivaldim (badziewi z Microsoftu nie używam z rozsądku) i nigdy nie miałem żadnego problemu opisywanego tu co jakiś czas przez tego czy owego użytkownika.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
Aimmee
#7 Wielbiciel#

do Knowhere

Skąd ta ciekawość, skoro u Ciebie wszystko ok. Przegladarka, o której wspominam jest dość interesująca, jezeli idzie o wyszukiwanie. Przebija Yahoo lub Aol i (jak dotychczas), ale są od niej jeszcze lepsze, które pozwalają "żeglować" jak, powiedzmy w 2001-2002 roku, kiedy nie blokowano, narzucano i wymuszano. Inwigilacja zapewne była, ale na mniejszą skalę niz dziś. Wracając do Allegro sądzę, że algorytm jest niedopracowany lub brak określenia tzw. czarnej listy przeglądarek lub systemów operacylnych.

oznacz moderatorów
ZibiK30
#18 Luminarz#

@Aimmee Mimo wszystko się nie pochwaliłeś tą przeglądarką o której piszesz i które nie są kompatybilne z allegro? Troszkę tam wiem i wiem, że można sobie tak ustawić przeglądarkę aby w dużej mierze zachowała prywatność, jednak zaczynają się wówczas problemy z serwisami które z racji przepisów narzuconych oraz powiązania z danymi w celu zakupu wymagają pewnych blokowanych danych dla bezpieczeństwa i wiarygodności zakupu. Jeśli przeglądarka o której piszesz nie robi Ci z tym problemu a inne robią to oznacza, że jest tak "dziurawa" iż w rzeczywistości niczego nie blokuje a jej zabezpieczenia są wirtualne 😉 Bo inaczej się tego nie da wytłumaczyć 🙂

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów
Aimmee
#7 Wielbiciel#

Z Twojego punktu widzenia do maja 2020 wszystkie przeglądarki były "dziurawe" lub ktokolwiek nie przestrzegał irracjonalnych zaleceń UE. Dobry antywirus powinien zadbać tak o przeglądarkę, jak i system. Mam "Kacpra" i jakoś sobie radzi. Jednak na złośliwe aplikacje nie ma radykalnego "lekarstwa". Natomiast stosowanie certyfikatów i innych bzdurnych form inwigilacji, prowadzi jedynie do zawężenia stron internetowych. Wprowadzenie "wirtualnych" płatności spowodowało zwiększone ataki na prywatne pecety. Teraz potencjalnie każdy komputer może być "dawcą". Wiesz ile zabezpieczeń stosowano , np.na pliki mp3. Przemysł muzyczny już dawno zrezygnował z zabezpieczeń, ponieważ wszystkie zostały "złamane". Uważasz, że masz przeglądarkę typu "ściana ogniowa". Zresztą temat był inny, by Allegro powiadomiło, które przeglądarki i systemy są kompatybilne z ich stroną internetową. A reszta dyskusji to tzw. "bicie piany". 

oznacz moderatorów
ZibiK30
#18 Luminarz#

@Aimmee Chyba słabo się rozumiemy. Antywirus niewiele Ci pomoże, system podobnie jak sam nie zadbasz o stałe aktualizacje lub sam zezwolisz na infekcję urządzenia, można to zrobić nieświadomie klikając "TAK" gdy wyskakuje Ci powiadomienie, "czy chcesz pozwolić tej aplikacji na wprowadzanie zmian" Sporo aplikacji wymaga takiego zezwolenia od systemu (jeśli ta funkcja u Ciebie nie działa to słabo chroniony jest twój system przez system) Zezwalasz zwykle, bo to programy i aplikacje których używasz i masz zainstalowane. Wile aplikacji korzysta z takich samych mechanizmów co "wirusy" Gdyby były możliwości ochrony przed "wirusami" to by największe najbardziej chronione agencje nie były okradane inwigilowane itd. 😉

Nadal jednak nie odpisałeś które przeglądarki nie są kompatybilne z allegro i jak to się ujawnia u Ciebie?

Ja nie zauważyłem u mnie problemów z działaniem

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów
Aimmee
#7 Wielbiciel#

Skoro Google może skanować, sortować i zapisywac nasze pliki, dlaczego nie mogliby robic tego inni, w tym hakerzy. Znana jest także współpraca Googli z CIA. Można to odnieść potencjalnie do każdej innej wyszukiwarki.  W sieci siedzę od 1998 roku. W tym także pomagałem firmie Avast (tej jeszcze w Pradze). Mając, np. "szajsesieben lub 10-tkę, nie dostrzegasz, że jądro systemu wciąż bazuje na win 95/98. Wpisy dosowskie niewiele się różnią. No i jeszcze system obowiązkowo na partycji aktywnej, bo na dysku logicznym nie radzi sobie kompletnie.

Zajrzyj w klucze, takze żadnych rewelacji. Jednak na stronie internetowej powpisujesz, kto jest dobry, kto jest zły i pobite gary.  Ja temat zakończyłem. Nie jesteś dla mnie partnerem,  również nie mam czasu na odpisywanie. Weż książkę , skończ jakieś sensowne studia, to Twoje ego znacznie się powiększy.

oznacz moderatorów