Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, czy jeśli kupię jakąś rzecz, a później to zwrócę to dostanę też zwrot kosztu za przesyłkę?
Zwrot to koszt kupującego, masz w niektórych przypadkach darmowy jak Smart albo paczkomat albo jak takowy udostępnia sprzedajacy. Natomiast jak zwrócisz towar to sprzedajacy zwraca Ci koszt towaru + najtańsza przesyłka w danej ofercie.
czyli jeśli wybiorę dostawę do paczkomatu to dostanę zwrot kosztu wysyłki?
Jak już teraz wiesz, że zwrócisz to może lepiej nie kupować? Po co świadomie narażać sprzedającego na dodatkowe koszty?
Nie wiem czy zwrocę , ale jest take możliwość, pytałam sprzedawcy o dodatkowe zdjecia ale ich nie otrzymałam
Ale zwrotowi podlegają tylko towaru z zakupu konsumenckiego, od prywatnego tylko za zgodą sprzedającego.
@LEW433 ja mam trochę inaczej w przypadku używanych części samochodowych gdyż Kupujacy na Allegro nagminnie wykorzystują zwroty gdzie poprostu z mojego asortymentu robią sobie wypożyczalnie części gdzie na oślep są montowane w celu uruchomienia pojazdu, jak to nie to to zwrocik i najczęściej na Allegro zaznaczona jest opcja bez podania przyczyny lub nie pasuje mi.
Wtedy dzwonie do takiego Kupujacego z zapytaniem co jest przyczyną zwrotu i jak mi mówi że to nie to było spowodowane usterką w jego samochodzie to grzecznie go informuje że w przypadku zakupu z kosztami wysyłki nie zwracam kosztów przesyłki gdyż mi tego też nikt nie zwraca.
Zwracam tylko w przypadku że przez moje przeoczenie np produkt posiada jakaś wadę itp co w przypadku używanych części może się zdarzyć
@Gienek_2015 jest weekend, nie oczekuj że sprzedawca siedzi i czeka na wiadomość od ciebie. W poniedziałek pewnie dostaniesz zdjęcia.
Nie oczekiwałam odpowiedzi od sprzedawcy w weekend, tylko wcześniej. Ale nie dostałam, a zakup jest już pilny. Co do zwrotu już dostałam tu informację.
A kiedy zadałeś pytanie, niektórym a z pewnością prywatnym sprzedającym się nie pali z odpowiedzią.
Tak dostaniesz.