anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedający ma obowiązek wysłać sprzedany towar, czy może się rozmyślić i odesłać wpłatę?

VanFanClub
#9 Pomysłodawca#

Kupiłem uszkodzony tablet. Zapłaciłem. Sprzedający uznał, że wystawił zbyt tanio, więc odesłał mi wpłatę, a towar wystawił ponownie drożej. Czy zgodnie z prawem i zasadami allegro? Czy aby kupiony przeze mnie towar i opłacony (skutecznie) nie należy już do mnie i tylko ja mogę zadecydować komu i za ile go odsprzedam? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg#

@VanFanClub tak masz rację. Możesz dochodzić swych praw przed sądem.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Sprzedawca powinien uczciwie podejść do transakcji ale o zgodności z prawem może decydować tylko sąd. Allegro nie uważa się za stronę i jak sprzedawca zwróci Ci pieniądze to się oczyści .

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@VanFanClub odpowiedz na twoje pytania według prawa nie może tak zrobić to jest już twój towar ale allegro nic to nie obchodzi i jak oddał kasę to nic się nie stało

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@VanFanClub Co zrobić ? Wg regulaminu i prawa - powinien Ci sprzedać. Jak nie sprzeda i zwróci pieniądze - wg regulaminu jest ok ( nie straciłeś), wg prawa - będziesz musiał iść do sądu. Możesz go też zgłosić allegro - na pewno mu się bliżej "przyjrzą". Realnie - mozesz spytać jaka kwota go satysfakcjonuje i ew dogadać się by za taką wystawił. Niestety tak to wygląda w praktyce.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów