anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie mogę dokonać zakupu?

Idź do rozwiązania
yaro1576
#7 Wielbiciel#

Od wczoraj nie mogę dokonać żadnego zakupu, wyskakuje błąd po stronie allegro, co się dzieje?

oznacz moderatorów
104 ODPOWIEDZI 104
Slonko-845
#8 Zapaleniec#

Niestety nie mogę znaleźć aktualizacji. Wogole w sklepie play nie ma allegro, jest tylko lokalnie. Zostajemy w punkcie wyjścia...

oznacz moderatorów
Flare27
#8 Zapaleniec#

Niestety NIE będzie aplikacji nowej w sklepie, bo Twój telefon komórkowy wyświetla aktualizacje i aplikacje dla Twojego telefonu, czyli te które telefon obsługuje. U mnie to samo, mogę zaktualizować tylko Lokalnie ale już normalnej aplikacji Allegro nie, bo problem jest w tym, co pisałam wcześniej. Masz na stronie wcześniej moją odpowiedź dla Pani Moniki, przeczytaj. Zostaje Ci tylko, tak jak mi, czekać, aż Allegro poprawi wersję Aplikacji lub wejście na Allegro przez przeglądarkę internetową. Dodam, że mój telefon nie jest stary taki stary, ma5 lat, nie ma jeszcze dla niego Androida Oreo. Więc czekamy, aż będzie albo musimy wymienić telefony. Czemuż nie dziwi mnie to specjalnie jakoś... Jak nie wiadomo, o co chodzi, chodzi o pieniądze 🤦

oznacz moderatorów
timberland3
#2 Obserwator#

No tak ale ta" najnowsza wersja" jak Pani pisze na moim telefonie nie działa. Zawsze robiłam zakupy na allegro jestem klientem od ponad 10 lat a teraz nie mogę nic kupić bo zmieniliscie wersję. czyli muszę kupić nowy telefon żebym mogła korzystać z waszej "nowej wersji"allegro. to chore.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@timberland3 Najnowsza aktualizacja wymaga Androida 8, dlatego jeśli Twoje urządzenie ma starszy system,  jedyne co mogę rekomendować na tę chwilę to korzystanie z wersji mobilnej strony na telefonie. 

   Ola
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
wiktoria_2025
#8 Zapaleniec#

Dzisiaj chcąc otworzy  swoje wyskoczył komunikat że nie działa poprawnie i nie można otworzyć .apke odinstalowałem restart tel. chcąc ponownie zainstalować nawet nie ma w sklepie Play  pytanie co jest grane ? 

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wiktoria_2025 Obecnie trwa awaria Google WebView w wielu aplikacjach. Aby ją naprawić zaktualizuj / zainstaluj aplikację “Android System WebView” lub “Chrome”. Jeśli nie masz dostępnych aktualizacji usuń ostatnią aktualizację WebView wchodząc w Ustawienia -> Aplikacje -> Android System WebView -> Odinstaluj aktualizację. Docelowo Google zdalnie naprawi problem. To powinno pomóc, gdyby się nie udało, daj proszę znać! 

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów
pablito14
#7 Wielbiciel#

Już wszystko gra 🙂 

oznacz moderatorów
wiktoria_2025
#8 Zapaleniec#

Aplikacje działają normalnie ale w sklepie Play nadal nie ma aplikacji allegro jak to naprawić 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wiktoria_2025 sprawdziłam i udało mi się pobrać i zainstalować aplikację z Google Play:

la_nika_0-1616510308267.png

SKonsultuję Twój problem, ale podaj mi proszę jaką masz wersję Adroida? Czy już kiedyś udało Ci się pobrać tą aplikację? W jakim kraju masz zarejestrowane konto Google, z którego korzystasz instalując aplikację w Google Play?

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów
wiktoria_2025
#8 Zapaleniec#

Android 6.0 i wszystko rejestrowane w Polsce tak pobierałem już apke tak zrobili się dzisiaj po raz pierwszy  jest jakaś nowa wersja apki ale ja nie mam możliwości jej zainstalowania ani pobrania 

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@wiktoria_2025 "Android 6.0" - a co masz w wymaganiach apki, czy przypadkiem nie android 7.0?😏 I już wiesz dlaczego nie możesz jej zainstalować (ani nawet telefon nie widzi jej w sklepie).

______________

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wiktoria_2025 tak, @Knowhere ma racje, zobacz:

la_nika_0-1616512432943.png
Wymagania aplikacji to wersja Android 7.0 i wyżej. 

 

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów
wiktoria_2025
#8 Zapaleniec#

Dziwne uzasadnienie bo telefon kupiłem w grudniu i od tamtej pory aplikacja działała normalnie 

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@wiktoria_2025 Bo ją zainstalowałeś, gdy w wymaganiach miała jeszcze Androida 6.0 (bump wymaganej wersji systemu do 7.0 miał miejsce jakoś w styczniu).

______________

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
ippikiookami
#7 Wielbiciel#

Ale to chyba firmie Allegro powinno zależeć żeby wszyscy klienci mieli dostęp do apki a nie od Androida 7 w zwyż. Nagle odcięli mi dostęp do powiadomień, promocji i tak dalej. Ktoś pomyślał o tym?

oznacz moderatorów
ippikiookami
#7 Wielbiciel#

Niestety mam to samo i kombinacje z Weview nic nie dają. Mam Androida 6.01.

oznacz moderatorów
pablito14
#7 Wielbiciel#

Od dnia dzisiejszego nie jestem w stanie uruchomić aplikacji na P30 PRO. Niczego nie aktualizowałem, nie zmieniałem ustawień. Inne apki (poza klientem poczty) działają bez zarzutu. W sklepie Play aktualizacji żadnych nie ma. Restart telefonu niczego nie zmienił. Jakaś sugestia?

oznacz moderatorów
Pasc
#8 Zapaleniec#

Witam

Dzisiaj Google coś schrzaniło i różne apki w Androidzie przestały działać. Jedną z nich jest Allegro.

Coś mnie podkusiło odinstalować Allegro i teraz już nawet nie mogę znaleźć jej w sklepie Google... jest wersja dla Androida 7.0 wzwyż a ja mam leciwego 6.0. 

Niech Allegro coś zadziała aby apka dla starszej wersji Andka była dostępna w sklepie Play bo tak to kicha totalna...

Szukam w necie jakiejś starszej wersji (poza Google Play) ale nic nie działa (nie chce się instalować!

Ludzie z Allegro, zróbcie coś... !!!

oznacz moderatorów