Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
dostałem kod sms z allegro. Problem jest taki, że nie wchodziłem na portal, nie zmieniałem hasła, nie próbowałem się zalogować ani nic z tych rzeczy. Co może być przyczyną takie sytuacji?
Pozdrawiam,
Piotr
Ktoś niepowołany próbuje się zalogować na Twoje konto.
@Piotr19991 Obrazek nie jest widoczny dla nas, może być to próba włamania na twoje konto.
Otrzymałem informację od allegro na ich profilu na Facebooku, że prawdopodobnie ktoś mógł zrobić literówkę podczas próby zalogowanie się na swoje konto
Może jakiś Piotr1991 albo Piotr199991
Skoro przyszedł SMS - ktoś wpisał i twój login i twoje hasło. To raczej nie jest literówka, tylko próba włamania na twoje konto. Dla spokoju - zmień hasło.
Tak też zrobię, allegro przypadkiem nie wysyła jeszcze kodu sms jeżeli urządzenie nie jest powiązane (dodane jak zaufane) z kontem? Mam włączoną dwustopniową autoryzację
A może to sms do przypomnienia hasła lub resetu
@Piotr19991 ktoś zna Twoje hasło i próbuje się zalogować.
Na 100% zna hasło jeśli przyszedł SMS, czyli algorytm wyczaił, że nieznane urządzenie?
@Piotr19991 Dodatkowo wyloguj wszystkie urządzenia, też tam gdzie zmiana hasła https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/logowanie-i-haslo
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Może ktoś z twojej rodziny chce się zalogować? Żona? Dzieci? 😃
Nie, nikomu nie dawałem dostępu do tego konta : /
@Piotr19991 "Nie, nikomu nie dawałem dostępu do tego konta : /"
Gdybyś dał komuś, to by się zalogował a nie próbował bez skutku 😉 Masz ustawione dwuetapowe logowanie? Wymaga sms gdy się logujesz z innego urządzenia niż to które masz ustawione i zapamiętane tak jak @vonNogay pisze
Allegro nie wysyła SMS-ów .To działanie kogoś kto chce ci zaszkodzić.
@mwmonety Oczywiście, że wysyła, jeśli ma się ustawione dwustopniowe uwierzytelnianie i logujemy się na innym sprzęcie (lub przeglądarce).