Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zupełnie przez przypadek zauważyłem chyba jakiś błąd w Allegro przy oznaczaniu towarów "gwarancja najnizszej ceny"
Wyszukiwałem drukarki Canon LBP6030B , pojawiło sie kilka ofert, posortowałem po cenie, nteresują mnie tylko nowe, z gwarancją.
Wcale nie najtańsza drukarka ma zaznaczoną "gwarancję najniższej ceny"
Czy kupując towar zaznaczony tą gwarancją najniższej ceny można liczyć na zwrot różnicy w cenie wskazując taki sam tańszy towar na allegro?
Tak, ale są tam wybrane tylko sklepy z którymi możesz porównać.Ceny produktów, które mają oznaczenie “Gwarancja najniższej ceny”, porównujemy z cenami produktów ze sklepów internetowych z tej listy.
To nie jest do końca uczciwe podejscie do sprawy.
Bo jeżeli ten towar znajdę tańszy też na SAMYM Allegro , to zwrotu przepłacownej kwoty nie ma?
Ciekawe co UOKiK by zarządził w takim przypadku?
No i czemu na tej liście jest tylko kilka ( naście ) sklepów, a nie wszystkie sklepy oferujące ten towar? Np, wszystkie sklepy mające ten sam towar wg. wyszukiwarki CENEO.PL.
🤔
Nie jest to do końca uczciwe ale duże sklepy za takie oznaczenie dodatkowo płacą . Prawdą jest że większość produktów można znaleźć u innych sprzedawców poza tym programem w lepszych cenach trzeba tylko poszukać.
Uokik nierychliwy zanim coś z tym zrobi allegro już 5x na karę zarobi a sklepy płacą za napis i lepsze pozycjonowanie a w rzeczywistości to może tak być że nie mogą mieć taniej niż oficjalny sklep allegro bo nikt nie słyszał by ktoś dostał kasę za tą różnicę cenową
Gwarancja najniższej ceny, fiszki do oferty z napisem "Super Cena" (cokolwiek to oznacza), bezpłatna przesyłka, darmowe dostawy w Smart i hit darmowe zwroty.
Fajnie, że ludzkie się na te chwyty marketingowe dają nabierać, dzięki temu jakoś się to kręci, jednocześnie wzbudzając u kupujących poczucie, że coś zaoszczedzili.