Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam ,dostałem dzisiaj maila z konkursem lojalnościowym allegro ,gdzie nagrodą jest wiertarka MAKITA ,mam zapłacić tylko za 9 zł. za przesyłkę .Mam podać dane z karty bankomatowej. Mam pytanie ,czy to nie jest jakaś podpucha ?
@kamykslawek to próba wyłudzenia danych. Przekaż wiadomości na adres phishing@allegro.pl
Witam,
czy kontaktował się Pan moze z dzialem PHISHING jak w sugestii ponizej i dostal od nich odpowiedz? Ja dostalam takiego samego maila PHISHA o wygranej wiertarce i przypadkowo w niego kliknelam, ale bez podawania zadnych danych. Napisalam maila do phishing czy wystarczy w takim przypadku przywrocic telefon do ustawien fabrycznych, ale narazie nie dostalam odpowiedzi. Pozdrawiam
@Agata_Radom oni nie udzielają porad tylko zbierają informacje o metodach wyłudzenia danych , które podszywają się pod allegro.
Jeżeli nie podałaś danych to przywrócenie do ustawień fabrycznych nie powinno być konieczne.
jasne dziekuje! Troche liczylam na to, ze skoro znaja tego phisha to beda w stanie doradzic czy cos jeszcze zadzialac.
@Agata_Radom dziękujemy, że przesłałaś tę wiadomość na ten adres, ale nie odpowiadamy z niego na zgłoszenia. Jeśli przesłałaś podejrzanego maila do nas, wszystko jest w porządku.
Witaj Ola 🙂 bardzo dziekuje, jasne! czy moglabym Cie wobec tego poprosic o potwierdzenie, ze jesli nie podalam danych i zrobilam reset telefonu to moge czuc sie bezpiecznie?
@Agata_Radom zalecam jeszcze przeskanowanie urządzenia programem antywirusowym oraz włączenie dwustopniowego logowania.
dziekuje!