Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dzień dobry, zamówiłem niewłaściwy telefon, który chciałem, nie zapłaciłem za przesyłkę, ponieważ wybrałem płatność na adres. odmówiłem przyjęcia przesyłki, ale otrzymałem wiadomość, że powinienem wysłać przesyłkę. tj. nawet go nie otrzymałem, minęło kilka godzin od zamówienia. co mam zrobić dalej?
Nie wysłał a płatność za pobraniem więc jak powiadomiłeś sprzedającego przed wysyłaniem to wystarczy.
Odmówiłeś przyjęcia przesyłki - nie ma problemu. Zapłacisz sprzedawcy koszt przesyłki pobraniowej i koszt zwrotu przesyłki - to ok. 30 zł. A to wszystko z tytułu niewywiązania się z zawartej umowy - miałeś obowiązek odebrać zakupiony przedmiot.
@Client:107273940 Skoro nie odebrałeś to już się stało. Wypadałoby napisać do sprzedawcy zwykłe "przepraszam" i jakieś wytłumaczenie. Jeśli sprzedający poprosi o zwrot kosztów - zapłacić.
Jeżeli kupisz u niego właściwy telefon i zapłacisz to możliwe że nie będzie w zamian niczego więcej chciał. Ale to zależy od niego.
Jeszcze jedno, na twoim koncie Allegro trzeba kliknąć przy zakupie "zwrot" żeby sprzedający mógł odzyskać prowizję od Allegro.