anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający zarzeka się, że nie mogę zwrócić towaru mimo, że w ogłoszeniu wyraźnie jest taka opcja

kowal6565
#7 Wielbiciel#
  • Witam. Chce kupić (podkreślam CHCE, nie kupiłem) używaną płytę główną do laptopa. Cytując ogłoszenie "nie widzi dysku, poza tym sprawna. Sprzedawana jako uszkodzona". Chciałbym kupić tą płytę i po prostu sprawdzić jak dokładnie się zachowuje/przetestować. Sprzedający to sklep/serwis komputerowy, z tego co widzę towar nie podlega pod żaden paragraf o ograniczeniu zwrotu, w ogłoszeniu nie ma też żadnej notki o braku możliwości zwrotu, jednak sprzedawca upiera sie, że gdy produkt juz zakupie to zwrotu nie uzna. Czy w takim przypadku mogę ten produkt zakupić i liczyć na pomoc ze strony allegro gdyby sprzedawca tego zwrotu nie uznał?
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg#

kowal6565 sprzedawca prywatny czy firma ?

,,Chciałbym kupić tą płytę i po prostu sprawdzić jak dokładnie się zachowuje/przetestować.,,

produkt kupując u przedsiębiorcy możesz sprawdzić w zakresie takim jakim udostępniłby Ci sklep stacjonarny , przedsiębiorca nie może odmówić Ci przyjęcia zwrotu , ale może umniejszyć zwrot środków jeśli wykryje nieuzasadnioną ingerencję w towar .

Prywatny nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu .

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@kowal6565 Jeśli sprzedający jest przedsiębiorcą to nie może odmówić prawa do zwrotu.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@kowal6565 

Podaj link do oferty albo jej numer to wtedy będzie łatwiej

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@kowal6565  Sprzedający to sklep/serwis komputerowy, więc podlega pod wszystkie przepisy jako firma(tak wnioskuje) i wówczas nie ma prawa nie przyjmować zwrotu.

oznacz moderatorów