Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po kilku telefonach przysłał ale tylko kabelek do zasilacza. Następna interwencja i kolejne zapewnienia - niestety już kolejne dni i cisza. Wczoraj po kolejnym telefonie - kolejne zapewnienie i tak ciągle. W efekcie zabawka kupiona piętnastego nie ma zasilacza [edycja]
@Client:38296320 15.02.2020 rozumiem i od firmy. Reklamacją tytułu rękojmi? Słabo opisujesz problem, rozwiń się.
Jeśli masz problemy z rozpoczęciem dyskusji poproś może kogoś z rodziny o pomoc.
Zrobicie to tutaj :
https://allegro.pl/dyskusje/nowa
Oglądanie siedziby firmy i pisanie smsów nie rozwiąże Twojego problemu.
Przysłał mi czołg z akumulatorem i z kabelkiem do ładowarki. samej ładowarki nie było. Najpierw na pisał mi ni że " z reguły" nie dosyłają wystawiłem negatyw w ocenach to szybko zmienili zdanie i napisali że wyślą ładowarkę i dostałem wiadomość że paczka idzie do mnie. Niestety za szybko zmieniłem im ocenę, W paczce był drugi kabelek a nie ładowarka. Od tamtej pory wymiana sms ów z nimi, Dziś nawet przysłali nr listu sprawdziłem- nieprawda. Napisałem im że znowu oszukują to napisali żebym zwrócił czołg Odpisałem że najpierw pieniądze , a potem wyślę czołg. Wtedy korespondencja się urwała. W efekcie dwa tyg. mam czołg bez ładowarki. Ładowarka była w opisie czołgu
https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1aab3926-a59f-4f0a-b91a-ab3d4e469201 napisz tu, allegro usunie komentarz i będziesz mógł wystawić go ponownie
@Client:38296320, jak rozumiem otrzymałeś niekompletne zamówienie. Z tego, co piszesz, próbowałeś również skontaktować się ze Sprzedającym i nie przyniosło to oczekiwanego rezultatu.
Możesz w tej sytuacji założyć Sprzedającemu Dyskusję, tak jak mówi @xyz96. Powinieneś dostać w tym miejscu odpowiedź od Sprzedającego w ciągu 24 godzin. Jeśli nie, pomoże Ci tam pracownik Allegro.
Daj proszę znać, gdybyś miał w tej kwestii jakieś trudności. 🙂
Z\obaczę czy w poniedziałek otrzymam ładowarkę jeżeli nie proszę o pomoc a przede wszystkim o nagłośnienie sprawy aby nikt już nie "nadział się" na tę firmę. Z tego co widzę są bardzo pewni siebie
Dam znać, poczekam tylko do poniedziałku do rana jeśli nie otrzymam żadnej wiadomości o przesyłce. Bardzo proszę o pomoc , jestem po udarze i sterowanie tym czołgiem to była jedyna czynnej rehabilitacji lewej ręki z góry dziękuję
Client:38296320 pamietaj tylko o terminach. Na zwrot bez podania przyczyn masz z reguły 14 dni od momentu kiedy otrzymałeś przedmiot (chyba że sprzedawca w regulaminie ustanowil dłuższy termin) lub jeśli sie zgodzi na zwrot. Po 14 dniach bedziesz mógł pisac reklamacje na dany zakup lecz nie bedzesz już mógł odstąpić od umowy bez podania przyczyny. Co do odesłania przedmiotu dopiero po zwrocie wplaty przez sprzedającego to pamietaj że on jest e tej samej sytuacji tzn nie jest pewien że mu odeślesz przedmiot:) Poza tym jak sprzedawca zawsze sie boje czy dany produkt wróci w stanie nadającym sie do dalszej sprzedazy. Nie ukrywam że też zawsze czekam aż produkt wróci i dopiero robie zwrot środków. Klienci z reguły to rozumieją:)
@Client:38296320 Miałeś już poradę tutaj; https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/sprzedawca-sprzeda%C5%82-czo%C5%82g-bez-%...
Zamiast działaś w Dyskusji, prosić tam o pomoc Allegro, zakładasz drugi wątek o tym samym.
Jedynym wątkiem jest uzyskanie ładowarki od nierzetelnego sprzedawcy i ostrzeżenie innych przed tym sprzedawcą aby nie dali się nabrać jak ja
Niestety sprzedawca milczy zupełnie, w piątek podał SMS z nr liatu przewozowego jalkim wysłał ładowarkę - nic takiego nie ma , kolejne oszustwo z jego strony. jak odzyskać ładowarkę. PS Jak już pisałem zaproponował abym mu przesłał czołg. Odpowiedziałem że jak odda mi pieniądze to zwrócę czołg - od tamtej pory milczy a ja mam bezużyteczny czołg. Co zrobić aby odzyskać obiecaną ładowarkę. Sprawa już trwa od 15go lutego
Client:38296320 jak juz ktos napisał załóż dyskusje jako powód podając niekompletne zamówienie. Tam może sie wypowiedzieć allegro. Jelsi chcesz odesłać czołg w ramach zwrotu masz na to określony czas(14 dni od momentu odebrania paczki z zamówieniem). Jeśli nie chcesz go odsyłac niezależnie od dyskusji możesz sprzedawcy mailowo lub poczta zlożyć reklamacje na braki poczekac az sie do niej odniesie. Potem cóż ewentualnie Program ochrony kupujących lub sąd.
@Client:38296320 Pracownik Allegro w Dyskusji coś pisze? Pomaga Ci? Prosiłeś go o pomoc?
Jeśli nie pomaga, złóż wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia To powinno zadziałać piorunująco.
@Client:38296320 widzę, że nie prowadzisz z tym Sprzedającym dyskusji, a taki sposób wyjaśnienia problemu będzie dla Ciebie najkorzystniejszy, ponieważ będziesz mógł skorzystać z pomocy pracownika Allegro. Nie mamy wglądu do korespondencji między Wami, dlatego polecam Ci rozpocząć dyskusję, aby to zrobić wejdź w ten link, wybierz z listy zamówienie, któego dotyczy Twój problem i opisz co się stało. Po 24 godzinach będziesz mógł poprosić o pomoc pracownika Allegro.