Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witajcie
Szukam ostatnio nowego samochodu. W oczy mi wpadło takie oto ogłoszenie:
https://allegro.pl/ogloszenie/mercedes-benz-glc-350-e-4-matic-12445285135?utm_source=notification&ut...
Już od początku coś mi nie grało z ceną. Myślałem że to kolejna cesja leasingu. Większość takich ogłoszeń ignoruję ale tutaj wysłałem zapytanie "Skąd taka niska cena?".
Oto co dostałem w odpowiedzi (wysłane z emaila [edycja]😞
@Yarrl To dobrze, że jesteś czujny. Dzięki temu łatwiej uniknąć nieprzyjemnych sytuacji. Wskazane przez Ciebie ogłoszenie jest już zakończone.
Ale sprzedający może dalej wystawiać 🙂
Dokładnie. Sprzedający może dalej wystawiać i oszukiwać następnych kupujących. Dane takich oszustów powinny być oficjalnie udostępniane przez allegro w celu wyeliminowania eskalacji oszustw, a ich konta natychmiast blokowane.
Dostałam identyczną odpowiedź w sprawie CH-Rki 🙂
Zgłosiłam jako oszustwo
Najwidoczniej Allegro to nie przeszkadza bo kont nie zawieszają. Ogłoszenie opłacone i tylko to się liczy.
Ja mam taką samą odpowiedź dotyczącą Audi Q5.
Gość ma całą flotę chyba i szuka frajerów.
Kilka lat temu przerabiałam też taki temat , wtedy gość pisał z Norwegii.
I kolejny mail od kolesia, ehhh 😡
uuu widzę że awansował z "pracownika korporacji" na "prawnika z korporacji" 🙂
Witaj
Padłem ofiarą zaliczki tego oszusta. Czy może masz jakieś namiary na aktualne aukcje tego oszusta. Lub może masz e-mail z którego kontaktował się oszust? Ze mną kontaktował się z adresu rezerwa@adres.pl. Jeśli masz daj znać na adres hikara@onet.pl. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
U mnie ogłoszenie dotyczyło Mercedesa SLK 200 R172
A w jaki sposób przekazałeś pieniądze?
Poprzez przelew bankowy na konto wskazane w umowie, z prawdopodobnie fikcyjna firmą pośredniczącą w dostawie auta. Jeśli masz jakieś e-maile lub inne informacje przeslij na priv. Dziękuję.
Witaj @HIKARA-SHOP,
czy udało Cię się szczęśliwie zakończyć transakcje kupna tego samochodu, czy jednak to jest próba oszustwa i wyłudzenia pieniędzy?
Pytam, bo otrzymałem już dokumenty na email, Umowę zaliczkowa na 50% kwoty i nr konta w PKO BP.
Cześć. Przelałem tym oszustom 70 000 zł. Czy macie jakieś informacje na ich temat i jak mogę odzyskać pieniądze?
Witam, w linku poniżej ten sam oszust. Zdemaskowałem ich. Chrońcie sie !!! Mi sie udało.
@januszh73 Ogłoszenie z linka, który podałeś nie jest już aktywne.
Dlatego.....a wczesniej napisałem mu to
Hi,
After thinking about it all, I give up the CAR FORD KUGA 2.0 EcoBoost AWD ST-Line **piiip**. I no longer feel safe with this transaction. 55,000 zł for a car worth 100,000 zł is not so much supspicious as once this CAR was offered foe 48,000 zł according to the archives of allegro. The data on the contracts was written by someone who made a mistake many times.
Perhabs I can be wrong, but knowing today's realities amd ways of fraud. i'd rather not have a CAR than pay a 50% down payment for a CAR I haven't seen and I don't know if it's even for sale or if I'll get it.
Thank you and best regards