anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka

bolowz12
#7 Wielbiciel#

Cześć. Zamówiłem w poniedziałek jedną rzecz, która powinna przyjść w środę, co by się zgadzało z deklaracją sprzedajacego. Mamy czwartek wieczór, tracking pokazuje zarejestrowano dane przesyłki, przesyłka jeszcze nie nadana. Mam prawo być już wściekły na sprzedawcę? Rozumiem tam opóźnienie, ale mija 3 dzień a tu nic. Napisałem wiadomość, ale coś nie odpisał. Super sprzedawca, a tu takie cyrki, ani słowa, że opóźniona, bo to i tamto.. 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Sprawdziłeś dokładnie bo czasami oferta wprowadza w błąd, allegro podaje czas a nie sprzedający, sprawdź w zakładce "Dostawa i płatność" Jeżeli jednak sprzedający zawinił możesz odstąpić od umowy zakupu.

oznacz moderatorów

bolowz12
#7 Wielbiciel#

Oczywiście, odpaliłem ofertę przez jakiś link żeby nie było tego snapa. Zadeklarowano wysyłkę natychmiast, więc zgadzało by się z dostawą w środę. We wtorek rano info, że przesyłka jesz że nie nadana i na tym wisi śledzenie od wtorku. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To możesz kliknąć zwrot i sprzedajacy zwróci Ci środki.

oznacz moderatorów

bolowz12
#7 Wielbiciel#

Raczej bankowi, który przelał mu pieniądze z rat allegro. A zwrócić nie mogę czegoś czego nie dostałem. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zakup na raty?

oznacz moderatorów

bolowz12
#7 Wielbiciel#

Tak. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Z możliwości zwrotu skorzystasz zarówno zanim otrzymasz zamówienie, jak i po odebraniu przesyłki

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-zwrotow-i-reklamacji/zwrot-przedmiotu-podstawowe-info...

oznacz moderatorów

bolowz12
#7 Wielbiciel#

No dobra. Tylko jeśli w tracking jest, że zarejestrowanie dane przesyłki jest równoznaczne z deklaracją wysyłki w 24h? Nie chce na nikim wieszać psów z góry, może dpd ma ileś czasu na odebranie jej od klient? Z drugiej strony brak odpowiedzi sprzedawcy też mnie zastanawia. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Co zrobisz? twój wybór, napisałem co możesz zrobić, możesz także otworzyć dyskusje a tam sprzedający ma 24godz na odpowiedź.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@bolowz12 przez cały tydzień sprzedawcy mieli problem z nadawaniem przesyłek z allegro. Może to jeden z nich

oznacz moderatorów

bolowz12
#7 Wielbiciel#

Inna mi dotarła normalnie, ale wiadomo, nie wszędzie to samo. Ja wszystko rozumiem. Ale mógł mnie powiadomić, odpisać na wiadomość. 

oznacz moderatorów