anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru

dieonx94
#7 Wielbiciel#

Witam,
Zwracam produkt, w sposób wysyłki nie mam wyboru napisane są 2 podpunkty: 1. Potwierdź wysyłkę własną
2. Odeślij produkty na adres wskazany przez sprzedawcę
i przycisk zatwierdzający: Wyślę produkt samodzielnie.

Na mail otrzymałem umowę odstąpienia, i formularz zwrotu.
Nadałem paczkę przez stronę DPD, wydrukowałem etykietę > umieściłem ją na paczce, jak również przykleiłem na paczce formularz zwrotu z widocznym numerem zwrotu, następnego dnia kurier przyjechał i odebrał nadaną przeze mnie paczkę.
I tu pojawia się mój problem, otóż, na mail dostaje powiadomienia co dzieje się z nadaną przeze mnie paczką, a na stronie allegro w linku do śledzenia paczki, wszystko stoi na pierwszym etapie: Zwrot zgłoszony.
Co zrobiłem źle i czy da się to jeszcze naprawić?
Boje się, że przez brak postępu na pasku do śledzenia paczki na allegro, kupujący będzie miał pretekst do nie zwrócenia mi pieniędzy za zwrócony towar.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

@dieonx94 tak się dzieje jak nadajesz zwrot na własną rękę , system nie widzi przesyłki i dlatego dane się nie aktualizują 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@dieonx94 spokojnie masz dowód w postaci listu przewozowego (Jest adres nadawcy i odbiorcy). Odesłałeś na swój koszt i allegro takich paczek nie śledzi.

ps. Nie wpadaj w paranoje, że ktoś Cię od razu oszuka 🤣

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Pojawi się jak sprzedajacy przyjmie zwrot, a tym się nie przejmuj tak już jest jak wysyłasz paczkę poza system Allegro.

oznacz moderatorów