Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Brak mi już sił do tego wynalazku..
Chcę wystawić produkt, którego nie ma w katalogu, a allegro w całej swej wspaniałomyśności chce ten produkt powiązać z innym, sugerując że EAN jest błędny, a jedynym słusznym jest ten z katalogu.
Otóż nie! To jest inny produkt i ma inny EAN! Jak ominąc te "wspaniałe" sugestie i mimo wszystko wystawić produkt nie łącząc go błędnie z katalogiem?
Dzisiaj miałem to samo, ale to nie wina GTIN, tylko jakaś tam oferta w Allegro miała taki sam kod producenta jak mój, nie było wyjścia, musiałem wpisać inny kod producenta.
Witam w klubie! To nagminny problem, z którym również się mierzę i to nazbyt często. Albo inny kwiatek - mamy swoje produkty własnej marki, których specyfikacji nie możemy edytować, bo Allegro zassało skądś błędne rozmiary i wie lepiej - mamy usunąć aukcję i wrzucić jeszcze raz ręcznie, przy tym, zmieniając specyfikacje. Dość to trudne, jeżeli ma się kilkaset, czy nawet kilka tysięcy takich produktów.
aa, nie oznaczyłem modów..
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@BikeOutlet_pl Proszę, dodaj zrzut całego ekranu z momentu proponowania przez system innego prdutku.
@BikeOutlet_pl Przykro mi, nie jestem w stanie Ci pomóc, bo narzędzie, z którego korzystasz nie, należy do nas. Sugeruję, abyś spróbował dodać produkt, z poziomu platformy Allegro i w razie problemu dodaj zrzut całego ekranu, wraz z paskiem adresowym przeglądarki, datą i godziną.
to naprawdę nie ma żadnego znaczenia czy robię to przez API czy bezpośrednio.. osoba do której zostanie przekazana ta informacja z pewnością o tym wie..
@BikeOutlet_pl Konsultuję sprawę.
@BikeOutlet_pl Otrzymałam informację, że ten EAN jest nieaktywny. Zgłoś proszę zmianę w produkcie, poprzez link widoczny na zrzucie w lewym dolnym rogu.
Jak dostaniemy zgłoszenie, powinniśmy zaakceptować sugerowane zmiany.
nie bardzo rozumiem jakie zmiany? to jest inny produkt, a nie ten który namiętnie proponuje katalog..
Cześć, @BikeOutlet_pl. Chodzi dokładnie o to, abyś zgłosił błąd w tym produkcie, do którego oferta jest automatyczne podpinana. Jego kod EAN jest nieaktywny, więc wystarczy, że zaproponujesz wprowadzenie prawidłowych danych dla tego produktu. Dzięki temu parametry produktu będą zgodne z oferowanym asortymentem.
Co to znaczy że jest nieaktywny?
EAN 4713333332729 przynależy do łańcucha HG40 114L i w parametrach wszystko się w miarę zgadza
EAN 5905386813778 przynależy do łańcucha HG40 116L i taki produkt chcę stworzyć
dlaczego miałbym niby zgłaszać błędy w produkcie, który jest prawidłowo przypisany..?
@BikeOutlet_pl Kod 4713333332729 jest nieaktywny, widać to tutaj, dlatego należy zgłosić błąd w produkcie i wprowadzić prawidłowy kod.
Kod 5905386813778 jest aktywny, natomiast, nie ma uzupełnionych danych w GS1. Należy wypełnić dane w bazie GS1 przed wprowadzeniem EANu do naszego katalogu produktów.
ale przecież to jest niedorzeczne. produkt o eanie 4713333332729 mamy w swojej ofercie i jest on poprawnie połączony z produktem w katalogu. to że ean jest nieaktywny nie ma żadnego znaczenia. jak towar był przez nas kupowany, to był aktywny.
jeśli zgłosimy błąd tego produktu, to wszelkie zmiany w połączonych ofertach zostaną zmienione i będą wtedy nieprawidłowe.