Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na allegro są 3 formy ogłoszenia aukcji. Kup teraz, licytacja i darmowe ogloszenie. W trzecim przypadku sprzedający nie płaci prowizji. Chciałbym kupić produkt od sprzedającego ale ten uzależnił sprzedaż od wystawienia produktu przez darmowe ogłoszenie. Ja z kolei chciałbym wykorzystać na zakup moje monety allegro ale nie wiem czy w przypadku ogłoszenia darmowego to możliwe? Byłbym wdzięczny za pomoc
Na AL nie możesz płacić monetami.
@LEW433ale ja nie powiedziałem, że to aukcja na AL. Chodzi mi o zwykłe Allegro, tam też jest opcja wystawienia Darmowego Ogłoszenia.
Aha: 🤣
Allegro LokalnieAllegro
ogłoszenia widoczne na Allegro Lokalnie i Allegro | oferty widoczne tylko na Allegro |
3 rodzaje ogłoszeń: bezpłatne, z opcją kup teraz i z licytacją | 3 rodzaje ofert: kup teraz, licytacja oraz ogłoszenia nietransakcyjne i usługi |
uproszczony formularz wystawiania | rozbudowany formularz wystawiania |
maksymalnie 200 aktywnych ogłoszeń na jednym koncie (z wyjątkiem Motoryzacji – maksymalnie 10 aktywnych ogłoszeń) | 200 tysięcy ofert na jednym koncie |
możliwość rezerwacji przedmiotu i negocjacji ceny | ceny nie można negocjować |
brak oceny sprzedaży | możliwość oceny sprzedaży |
odznaki dla sprzedających: Zweryfikowany użytkownik, Aktywnie sprzedaje, Lokalny społecznik, staż na Allegro | |
brak ogłoszeń Allegro Smart! | oferty Allegro Smart! |
brak możliwości korzystania z API do integracji z narzędziami do zarządzania sprzedażą | możliwość korzystania z API do integracji z narzędziami do zarządzania sprzedażą |
możliwość wyróżnienia ogłoszenia | możliwość dodania do ofert Monet i innych opcji promowania |
opis przedmiotu jest nieobowiązkowy | określone zasady dotyczące opisu przedmiotu i zdjęć |
brak możliwości zakupów na raty | możliwość zakupów na raty |
sprzedający nie może dodać opcji kup teraz do licytacji ani ustawić ceny minimalnej | sprzedający może dodać opcję kup teraz do licytacji oraz ustawić cenę minimalną |
możliwość przekazania zysku ze sprzedaży na lokalną zbiórkę | możliwość sprzedaży w serwisie charytatywni.allegro.pl |
Zwracam honor, teraz dopiero zauważyłem, że Allegro na siłę przekierowuje mnie na AL gdy chcę wystawić aukcję. Dawno nic nie wystawiałem i myślałem, że Darmowe ogłoszenie też jest na zwykłym Allegro. Dzięki w takim razie za info, temat zamknięty.
Pozdrawiam