anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Licytacja lokalnie

sebafun1
#1 Nowicjusz#

Witam pomocy! Zalicytowałem na lokalnie maksymalna kwotę i od razu wskoczyła max zamiast przebić i czekać na rezultat. Jak to cofnąć? 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

xyz96
#21 Demiurg#

Nie musisz cofać. Jeśli wygrasz licytację i nie zapłacisz przez 5 dni, zgodne z regulaminem Lokalnie, umowa zostanie automatycznie rozwiązana. Tam zawiera się umowy warunkowe, a warunkiem jest zapłata w ciągu pięciu dni.

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@sebafun1 Już po ptokach, ale skoro tyle dałeś na max, to raczej byłeś świadomy tej decyzji.Może ktoś cię przebije.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@sebafun1 Licytacja na AL nie działa tak samo, jak na allegro. Wystarczy czytać instrukcję obsługi przed, a nie po fakcie😏

W odróżnieniu od Allegro.pl, w Allegro Lokalnie nie licytuje za Ciebie system. Oznacza to, że licytacja odbywa się na bieżąco, a kwota licytacji nie jest podnoszona o tak zwaną kwotę postąpienia. Podana przez Ciebie kwota będzie natychmiast widoczna w licytacji, także dla innych licytujących.
https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zakup-i-dostawa-na-allegro-lokalnie/jak-kupowac-w-ofertach-n...

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

robi457
#7 Wielbiciel#

A czy jest jakaś możliwość, aby odwołać ofertę po zakończonej licytacji ? Jestem sprzedającym i kupujący poinformował mnie, że nie zamierza zapłacić - trochę bez sensu w takim razie to licytował, ale chciałbym wiedzieć co mogę zrobić, aby jak najszybciej ponownie wystawić przedmiot i nie mieć z tego powodu ewentualnych nieprzyjemności.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@robi457 Na allegro - tak, na AL - nie.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

robi457
#7 Wielbiciel#

Niestety to było na lokalnie... Co w takim przypadku mogę zrobić ? Tylko czekać te 5 dni i samo się unieważni czy pisać do pomocy allegro ?

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@robi457

Masz dwa wyjścia. Czekać 5 dni na wznowienie ogłoszenia, albo już teraz wystawić nowe ogłoszenie z tym samym przedmiotem i dokładnie pilnować terminu wznowienia pierwszego ogłoszenia, a po wznowieniu natychmiast to pierwsze ogłoszenie zakończyć, zanim pojawią się oferty.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Odczekaj te 5 dni i wystaw na normalnym allegro ,lokalne rządzi się swoimi prawami znaczy się tam nie ma prawa.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@robi457 Możesz wystawić jako nowe teraz, ale jak jednak kupujący zdecyduje się zapłacić w ciągu tych 5 dni?

oznacz moderatorów