Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ktoś chciał kupić moje wystawione przedmioty. Napisał, że wszystko mu pasuje i poprosiła o maila. Podałem go a potem otrzymałem link ze stroną do logowania się z numerem karty do uzupełnienia itp. Tu mi sie zaświeciła czerwona lampka. I wycofałem się stamtąd. Jednak pytanie czy teraz ktoś może to wykorzystać przeciwko mnie?
Jeżeli nie kliknąłeś w linka to nie.
Kliknąłem. Przekierowało mnie do strony która zarządała, w celu wypłacenia pieniędzy niby wpłaconych przez kupującą, podania nr karty itp. I dopiero wtedy się wycofałem nie podając tych danych. Więc co teraz? Na Policję?
Powiem nie wiem do końca ale jeżeli nie podałeś nr karty to nie: https://niebezpiecznik.pl/post/**piiip**-scam-karta-platnicza/
No nie podałem, dobrze, że kiedyś już coś tu sprzedawałem na allegro i tym razem schemat mi się nie zgadzał. Dzięki za pomoc.
Ale ta metoda jest nie tylko tu.
Rzeczywiście trzeba uważać. Człowiek uczy sie na błędach. Już wiem, że maila się absolutnie nie podaje.
@sz-balcer Nie przejmuj się. Samo kliknięcie to jeszcze nie problem, ważne, że nie podałeś danych. Uważaj na takie wiadomości, prośby o maila itp. To zazwyczaj próby oszustwa.
Byłoby fajnie gdybyś jeszcze jednak to zgłosił na policję, o ile tego nie zrobiłeś. Być może uchronisz innych przed takim oszustwem 🙂