anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro zawiesiło mi konto za dropshipping

HefiiShop
#7 Wielbiciel#

Witam, od tygodnia prowadzę spór ze wsparciem Allegro, zawieszono moje konto za dropshipping, działam w pełni legalnie, wysyłam towar z Chin po opłaceniu zamówienia (czas oczekiwania ok. 40 dni), a oni każą mi okazać jakieś umowy z hurtowniami, co mam zrobić? Przecież dropshipping jest dozowolony na platformie Allegro, pozdrawiam.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:98572120
#13 Ambasador#

Witaj, @HefiiShop

Allegro robi różne numery, ale za dropshipping kont nie zawieszają. Oznacz moderatorów i zapytaj ich, co z Twoim kontem. Dostaniesz odpowiedź, że odblokują Ci konto kiedy zrobisz to, o co poproszono Cię w wiadomości od Allegro. Potem to zrób i ciesz się ze sprzedaży na odblokowanym koncie. 

TATLOK
#15 Entuzjasta#

Tak, dokładnie tak jak napisał @Client:98572120 

Powinieneś prowadzić korespondencję w tej sprawie z Allegro.

Spelnij wymagane warunki i bądź znów szczęśliwy.

oznacz moderatorów

HefiiShop
#7 Wielbiciel#

prowadzę rozmowę, ale nie dochodzi do kompromisu

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@HefiiShop 
Czyli były jakieś żądania ze strony Allegro, którym nie chciałeś się podporządkować?
Allegro nie prowadzi negocjacji, nie ma więc możliwości osiągnięcia kompromisu.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

HefiiShop
#7 Wielbiciel#

Chcą umowy z hurtownią, a żadnej takiej nie podpisywałem

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@Client:98572120 @TATLOK Jak nie, jak tak. Jeśli Allegro widzi czyjąś sprzedaż jako ryzykowną to blokują konto, często dotyczy to właśnie sprzedawców - dropshippingowców z Chin.

oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@HefiiShop Robisz konkurencję chińskim partnerom Allegro.

oznacz moderatorów