Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam,
Inpost - czy można zmienić nadanie w paczkomacie na podjazd ?
niestety zapełnione paczkomaty - nie idzie nigdzie nadac 😞
proszę o pilną pomoc - dyspozycję odbioru musze zlecić do 14 tej
Jak pojedziesz pod paczkomat przed godziną graniczną to masz szanse złapać kuriera wyciągającego paczki i robią się wolne miejsca a on je zabierze i pojadą na sortownie . Często jadąc na 14-tą do pracy tak mi się udaje upchnąć paczki które nie udało się nadać rano.
właśnie tak chcieliśmy - ale niby bez szans - musi być umieszczona w paczkomacie....
Inpost - help - możecie zmienić statusy paczek - na odbiór ???
Podam listy 🙂
@Butiktalulla wejdź proszę do zakładki Zamówione przesyłki, zaznacz odpowiednie przesyłki i zobacz proszę, czy możesz zamówić dla nich podjazd.
Wybrany przez Ciebie sposób nadania paczki A0008DT0Z8 to nadanie w oddziale, punkcie lub automacie paczkowym. Z tego powodu nie możesz dla niej zamówić podjazdu kuriera.
@Butiktalulla "Wybrany przez Ciebie sposób nadania paczki A0008DT0Z8"
Przecież to przesyłka Allegro One a nie InPost.
tak sorry - źle wkleiłem 🙂
Ale tak czy siak - zmienić samemu się nie da - tak jak pisałem niżej - kurier zabrał paki napisane na paczko - ale jak zleciłem dodatkowe paczki na odbiór i go zamówiłem 🙂
Napisz na bok@inpost.pl w tej sprawie, może zmienią i podeślą kuriera. Pytanie tylko czy jeszcze dzisiaj czy dopiero jutro.
Jak masz konto w menedżerze paczek, to pisz z maila, na którego masz zarejestrowane konto.
dzwoniłem na infolinie - niby się nie da....
A jak jest z dostarczniem paczek na baze ? Da się obecnie ?
Bo za "czasów covida" - nie dało się
Przez infolinię się nie da. Ja kiedyś zmieniałem, tylko że w drugą stronę i nie było z tym problemu.
Możesz też pisać na bok@grupainteger.pl, ale powinno wystarczyć, jak napiszesz na ten pierwszy adres.
Co do nadania w oddziale, to oficjalnie nadal zamknięte z powodu Covida (w Inpoście nadal trwa pandemia). Nieoficjalne wszystko zależy od osoby, na którą trafisz.
tak - ale zanim to ograną to minie pare h i ,że tak powiem - po ptokach 🙂
NA SZCZESCIE MAM ROZWIĄZANIE DLA "POTOMNYCH" TEGO PROBLEMU :
jak masz wypisane listy na paczkomat - a masz problem z nadaniem - wystarczy iż wypiszesz nową paczkę na odbiór i zlecisz odbiór - wtedy jak zmieścisz sie w godzinach granicznych - kurier podjedzie i weźmie także te na paczkomat.
W skrócie - musi mieć "jakieś" zlecenie.
witam,
wypisałem paczki na paczkomat - jednakże nie idzie nadać - paczkomaty lokalne - zapełnione.
Czy da się zmienić statusy moich paczek - na odbiór kuriera dziś ?
Zlecenie musze wysłać do 14 tej.....
@Butiktalulla raczej bez szans, to jest minus tego inspostu że formę nadania musisz zadeklarować przed wygenerowaniem etykiety i nie można już jej zmienić.
U mnie kurier zabiera również te z opcją nadania w paczkomacie, ale musi mieć jakieś zlecenie, dobrze by było wysłać zlecenie na inne paczki jeszcze nie wygenerowane do nadania i wybrając podjazd, a te z paczkomatu mu poprostu dokładasz.