anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Inpost - czy można zmienić nadanie w paczkomacie na podjazd ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Butiktalulla
#13 Ambasador#

witam,

Inpost - czy można zmienić nadanie w paczkomacie na podjazd ?

niestety zapełnione paczkomaty - nie idzie nigdzie nadac 😞 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
Butiktalulla
#13 Ambasador#

proszę o pilną pomoc - dyspozycję odbioru musze zlecić do 14 tej 

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jak pojedziesz pod paczkomat przed godziną graniczną to masz szanse złapać kuriera wyciągającego paczki i robią się wolne miejsca a on je zabierze i pojadą na sortownie . Często jadąc na 14-tą do pracy tak mi się udaje upchnąć paczki które nie udało się nadać rano.

oznacz moderatorów
Butiktalulla
#13 Ambasador#

właśnie tak chcieliśmy - ale niby bez szans - musi być umieszczona w paczkomacie....

Inpost - help - możecie zmienić statusy paczek - na odbiór ???

Podam listy 🙂

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Butiktalulla wejdź proszę do zakładki Zamówione przesyłki, zaznacz odpowiednie przesyłki i zobacz proszę, czy możesz zamówić dla nich podjazd. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Butiktalulla
#13 Ambasador#

Wybrany przez Ciebie sposób nadania paczki A0008DT0Z8 to nadanie w oddziale, punkcie lub automacie paczkowym. Z tego powodu nie możesz dla niej zamówić podjazdu kuriera.

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Butiktalulla "Wybrany przez Ciebie sposób nadania paczki A0008DT0Z8" 

Przecież to przesyłka Allegro One a nie InPost. 

oznacz moderatorów
Butiktalulla
#13 Ambasador#

tak sorry - źle wkleiłem 🙂

Ale tak czy siak - zmienić samemu się nie da - tak jak pisałem niżej - kurier zabrał paki napisane na paczko - ale jak zleciłem dodatkowe paczki na odbiór i go zamówiłem 🙂 

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

Napisz na bok@inpost.pl w tej sprawie, może zmienią i podeślą kuriera. Pytanie tylko czy jeszcze dzisiaj czy dopiero jutro.
Jak  masz konto w menedżerze paczek, to pisz z maila, na którego masz zarejestrowane konto.

oznacz moderatorów
Butiktalulla
#13 Ambasador#

dzwoniłem na infolinie - niby się nie da....

A jak jest z dostarczniem paczek na baze ? Da się obecnie ?

Bo za "czasów covida" - nie dało się 

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

Przez infolinię się nie da. Ja kiedyś zmieniałem, tylko że w drugą stronę i nie było z tym problemu.
Możesz też pisać na bok@grupainteger.pl, ale powinno wystarczyć, jak napiszesz na ten pierwszy adres.

Co do nadania w oddziale, to oficjalnie nadal zamknięte z powodu Covida (w Inpoście nadal trwa pandemia). Nieoficjalne wszystko zależy od osoby, na którą trafisz.

oznacz moderatorów
Butiktalulla
#13 Ambasador#

tak - ale zanim to ograną to minie pare h i ,że tak powiem - po ptokach 🙂

NA SZCZESCIE MAM ROZWIĄZANIE DLA "POTOMNYCH" TEGO PROBLEMU :

jak masz wypisane listy na paczkomat - a masz problem z nadaniem - wystarczy iż wypiszesz nową paczkę na odbiór i zlecisz odbiór - wtedy jak zmieścisz sie w godzinach granicznych - kurier podjedzie i weźmie także te na paczkomat.

W skrócie - musi mieć "jakieś" zlecenie. 

oznacz moderatorów
Butiktalulla
#13 Ambasador#

witam,

wypisałem paczki na paczkomat - jednakże nie idzie nadać - paczkomaty lokalne - zapełnione.

Czy da się zmienić statusy moich paczek - na odbiór kuriera dziś ?

Zlecenie musze wysłać do 14 tej.....

oznacz moderatorów
Halfrunt
#19 Nestor#

@Butiktalulla raczej bez szans, to jest minus tego inspostu że formę nadania musisz zadeklarować przed wygenerowaniem etykiety i nie można już jej zmienić. 

U mnie kurier zabiera również te z opcją nadania w paczkomacie, ale musi mieć jakieś zlecenie, dobrze by było wysłać zlecenie na inne paczki jeszcze nie wygenerowane do nadania i wybrając podjazd, a te z paczkomatu mu poprostu dokładasz. 

oznacz moderatorów