Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry wszystkim. Jak uzupełnić pole EAN jeśli sama wytwarzam swój produkt ? Pozdrawiam
https://www.gs1pl.org/zamow-kod-kreskowy/przystapienie-do-systemu-gs1
Na tej stronie wykupujesz abonament na ilość produktów, wprowadzasz do systemu i tworzysz numer EAN 🙂
ale ja chce jednorazowo sprzedać domową granole na WOŚP, nie chce od razu kupować kodu
@Client:82669767 Na Allegro sprzedają kody EAN. Na przykład tutaj:
https://allegro.pl/oferta/1-kod-kreskowy-ean-allegro-**piiip**-kody-upc-kody-5min-11053893791
Ale ja chcę jednorazowo sprzedać domową granolę na WOŚP, nie chce od razu płacić za kod
Dzień dobry. Chcę sprzedać domową granolę w ramach zbiórki WOŚP. Czy musze od razu wykupować EAN ?
@Client:82669767, jeżeli produkt nie ma kodu EAN, ofertę można wystawić w kategorii Wyjątkowe chwile. Skonsultuję, czy Twój produkt mógłby również się tam znaleźć.
@Client:82669767, w kategorii Supermarket - Produkty spożywcze - Produkty sypkie wymagamy EAN. Jeśli go nie masz, bo to produkt własnoręczny (domowa granola), możesz wystawić ofertę w kategorii Wyjątkowe chwile.
A jeśli chodzi o te informację, jak wpisać markę spoza listy w formularzu kiedy system nie pozwala? jak ten poprawnie ten wpis ma wyglądać? np: inna ( Karter) , czy ..? jak rozumieć w tej informacji drugą opcję? proszę o przykład
Nie musisz uzupełniać parametru EAN (GTIN), jeśli:
A jeśli chodzi o te informację, jak wpisać markę spoza listy w formularzu kiedy system nie pozwala? jak ten poprawnie ten wpis ma wyglądać? np: inna ( Karter) , czy ..? jak rozumieć w tej informacji drugą opcję? proszę o przykład
Nie musisz uzupełniać parametru EAN (GTIN), jeśli:
@sibui_styl Jeśli producent nie został jeszcze dodany, to musisz w formularzu wystawiania wprowadzić parametr "Inne" lub podać mi numer kategorii i nazwę producenta, zgłoszę potrzeba dodania marki.
W tym artykule znajdziesz plik z aktualną listą wymaganych parametrów w wybranych kategoriach: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/16-stycznia-zmienimy-wymagane-parametry-w-niektorych-kategoriac...
Pobrałam obecnie obowiązującą listę kategorii i tę , która będzie obowiązywać od 23 stycznia i na żadnej z nich nie ma wymienionej kategorii
@sibui_styl Sprawdź to ponownie. W kategorii numer 110945 od 16 stycznia wymagamy podania kodu EAN.
Plik pobierzesz tutaj: https://assets.allegrostatic.com/popart-attachments/att-78a3adf6-10c9-4e7c-8b08-547d2f3dda45
Dziękuję. Rzeczywiście i mnie to dotyczy, a ponieważ sama produkuję muszę zrezygnować ze sprzedaży na allegro. Allegro chce pozbyć się małych sprzedawców ( nie jakość, a ilość) Na allegro lokalnie siebie nie widzę, bo sama kupując ( a kupuję BARDZO DUŻO) omijam allegro lokalnie. Dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam
To już wiem dlaczego w tym roku tak mało jest ofert na WOŚP.
Najpierw nie działał formularz oferty i dodawania zdjęć.
Teraz sprzedając jakieś własne prace czy inne elementy np. maskotki mam kombinować z EAN jak jakiś producent? To słabe strasznie jest. Potem ktoś albo rezygnuje z wystawiania albo trafia to do złej kategorii i kupujący i sprzedający mają to gdzieś. Szkoda 😞
Wystarczyłoby przy aukcjach WoŚP nie wymagać takich biurokratycznych opcji.
Zaraz będzie trzeba PIT załączać i potwierdzenie numeru EORI 😉
Sory ale 100 kodów EAN kosztuje 500zł + dobre 150zł rocznie. Jak ktoś wystawia jeden za 1,5zł WIECZYŚCIE to mega śmierdzi to przekrętem.
Już ci wyjaśniam ten pomysł na biznes. Kupujesz 100 tys eanów za 3 tys, czyli za jeden płacisz 3 grosze a sprzedajesz po 1,5zł, przedłużeniem nie musisz się martwić bo to potrzebne jest tylko jednorazowo. A nawet jeśli to rocznie jest to jakieś 150zł za wszystkie. Taki biznes.
@GREGOGK a wiesz że każdy kod musi być zarejestrowany w gs1 opisany produkt jego marka, parametry itd? Jak masz zamiar wypełnic wszystkie dane dotyczące produktu jeśli nie masz dostepu do panelu gs1?
W przeciwnym razie jeśli tylko allegro poprawi skutecznośc i bedzie w stanie sprawdzac produkty i ich zgodnośc z wpisem gs1 to biznes kodowy sie zaraz skonczy a 10-20% sprzedających bedzie miała zakonczone oferty
500 netto to kosztuje 1000 kodów, a nie 100.