anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam, dostałem wiadomosc o dziwnej tresci, potrzebuje pomocy w weryfikacji tego

MAMY ROZWIĄZANIE!
belzi2137
#7 Wielbiciel#

Witam, dostałem wiadomosc na allegro o takiej treści, czy jest to oszustwo? 

:biały_gruby_symbol_zaznaczenia:Automatyczne powiadomienie,Wyślij swój adres mail w wiadomości zwrotnej na tym czacie, jeśli potwierdzisz sprzedaż przedmiotu ( Laptop gamingowy ASUS ROG STRIX GL503GE ) i oczekuj, że na podany adres email zostanie wysłany mail list z linkiem potwierdzającym.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
anka_r11
#8 Zapaleniec#

Cześć,

Ja też otrzymałam dziś takie samo dziwne powiadomienie:
Automatyczne powiadomienie,Wyślij swój adres mail w wiadomości zwrotnej na tym czacie, jeśli potwierdzisz sprzedaż przedmiotu ( Szmaragdowa torba do wózka dziecięcego TAKO OMEGA ) i oczekuj, że na podany adres email zostanie wysłany mail list z linkiem potwierdzającym.

Wydaje mi się, że Allegro ma jakiś problem - może ich zhakowali ?

oznacz moderatorów
br.
#20 Guru#

@belzi2137  @anka_r11   Nikt nikogo nie hakował, to zwyczajni oszuści.

Proszę nie dawać adresów, a jeśli już to nie klikać żadnych linków, wiadomości oszustów do kosza, do śmieci.

Podajcie tutaj nicki tych klientów, moderatorki załatwią im blokadę kont.

oznacz moderatorów
belzi2137
#7 Wielbiciel#

Dzięki wielkie, byłem zdziwiony bo to moja pierwsza sprzedaż na allegro

oznacz moderatorów
anka_r11
#8 Zapaleniec#

Wiesz Allegro musiało zostać zhakowane przez oszustów, bo to nie osoba "potencjalnie kupująca" do mnie napisała, a Allegro do mnie napisało z logiem "allegro lokalnego". Na tyla na ile się znam na cyberbezpieczeństwie to niestety pokonane zostały zabezpieczenia Allegro.

oznacz moderatorów
anka_r11
#8 Zapaleniec#

Ja nie wysłałam swojego maila, bo przecież Allegro posiada mojego maila - dlatego ta wiadomość jest dla mnie bardzo dziwna.

oznacz moderatorów
br.
#20 Guru#

@anka_r11  Nie jest dziwne , jeśli coś sprzedajesz to każdy może wysłać ci wiadomość przez "zadaj pytanie sprzedającemu". Ale to jest  czat Allegro, adresu mail jeszcze nie znają.

Problem zacznie się gdy podasz im swój adres mail

oznacz moderatorów
meteser
#1 Nowicjusz#

Też dostałam takiego maila od LenspenPolska
o treści:
:biały_gruby_symbol_zaznaczenia:Automatyczne powiadomienie,Wyślij swój adres mail w wiadomości zwrotnej na tym czacie, jeśli potwierdzisz sprzedaż przedmiotu ( PROJEKTOR GWIAZD LED astronauta kosmonauta gitarą ) i oczekuj, że na podany adres email zostanie wysłany mail list z linkiem potwierdzającym.

oznacz moderatorów
domzz1976
#1 Nowicjusz#

Też dostałem taką wiadomość:
"Automatyczne powiadomienie,Wyślij swój adres mail w wiadomości na tym czacie , jeśli potwierdzisz sprzedaż przedmiotu [...] i oczekuj, że na podany adres mail zostanie wysłany mail list z linkiem potwierdzającym."
od dwóch osób:
Client:38552348
kuba_poprostu

oznacz moderatorów
Zbynek36
#1 Nowicjusz#

Również dostałem tę wiadomość od Client:83046580

oznacz moderatorów