anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nalicza mi opłatę za wysyłkę, skoro mam Allegro Smart?

Idź do rozwiązania
borowek15
#1 Nowicjusz#

Dlaczego musiałem zapłacić za przesyłkę skoro mam smarta?

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42
kemotix
#7 Wielbiciel#

Mam to samo, smart nie pojawia się przy wyborze wysyłki.

oznacz moderatorów
Client:34470029
#1 Nowicjusz#

nie działa Allegro Smart

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@borowek15 Dlatego, że Smart nie gwarantuje darmowych dostaw. Nie wiedziałeś tego? Możesz ze Smart zrezygnować, Allegro odda Ci pieniądze.

Aby dostawa była darmowa, musisz kupić towar za minimum 40 zł i wybrać aukcję, przy której jest znaczek SMART i w tej aukcji metodę wysyłki, przy której jest znaczek SMART. Nie ma znaczka, płacisz za dostawę, choć kupiłeś darmowe dostawy. 

oznacz moderatorów
marlencia22
#2 Obserwator#

Chyba jest jakiś problem ze Smartem. Aukcja ze znaczkiem Smart, towar powyżej 40zł i przesyłka się nalicza. Czemu????

oznacz moderatorów
Paulina535
#4 Eksplorator#

Mam smarta, zakupy za 60zeta, sprzedawca oferuje darmowa wysyłkę przy smarcie, smart nie wchodzi. Pisze, że wysyłka jest darmowa, a przy opłacie trzeba zapłacić za paczkomat. 

oznacz moderatorów
A3dam
#18 Luminarz#

@Paulina535 
A może paczkomat nie jest oznaczony SMART (tylko inna forma dostawy)

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów
Paulina535
#4 Eksplorator#

Jest oznaczony. Próbowałam dwie inne lokalizację, to samo. Zresztą odbierał z tego paczkomatu zakupy że smartem z 4razy w tym tygodniu😁

oznacz moderatorów
nostromo2005
#7 Wielbiciel#

Nie wiem jak u kolegi Borowek15 ale u mnie wszystkie wymogi o których piszesz są spełnione i niestety nalicza mi opłaty. Chyba Allegro ma dziś z tym problem. 

oznacz moderatorów
A3dam
#18 Luminarz#

@borowek15 , @kemotix 
SMART obejmuje tylko przesyłki oznaczone jako SMART i przy zakupach zwykle od 40zł. (a nie zapewnia bezpłatnych - absolutnie wszystkich przesyłek)

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów
Client:47837329
#2 Obserwator#

 Mi tez sie wydaje ze coś im sie zepsuło. mam smarta, chce kipic cos za 120PLN, ze smartem i każe mi płacić za przesyłkę. Mam nadzieje ze szybko to naprawią. niech sie ktos z allegro tu wypowie

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
krejzole
#13 Ambasador#

Z tego wniosek że SMARTA lepiej nie kupować skoro i tak trzeba płacić za przesyłki.

oznacz moderatorów
Client:34470029
#1 Nowicjusz#

smart się wykrzaczył, nie można go użyć

 

oznacz moderatorów
Paulina535
#4 Eksplorator#

Bez przesady, do tej pory działał bez problemów 😉

oznacz moderatorów
Paulina535
#4 Eksplorator#

Oznaczone w ten sposób przesyłki nie wchodzą, nalicza płatność za paczkomat przy zamówieniu

oznacz moderatorów
krejzole
#13 Ambasador#

Jak tu żyć bez SMARTA

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

Nie anulujcie zakupów, składajcie reklamacje tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=0659d0c6-6a30-428b-8676-e239caf3a868

Allegro będzie musiało zwrócić Wam koszt wysyłki, gdy darmowa dostawa się należała. 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

przed chwilą pakowałem przesyłkę ze smartem data sprzedaży:17 gru 2021, 10:39

to chyba nie po stronie allegro .

oznacz moderatorów
ko_alka
Moderator
Moderator

@borowek15 @kemotix @Client:34470029 @marlencia22 @Paulina535 @nostromo2005 @Client:47837329 
Mogę Was prosić o zrzut ekranu tego, co widzicie podczas składania zamówienia?
Właśnie sprawdziłam to u siebie na koncie i bez problemu mogę skorzystać z darmowej dostawy w ramach Allegro Smart. Jeśli możecie, podeślijcie mi proszę linki do ofert, przy których zakupie nie włącza się Smart. 

AKTUALIZACJA 10:56
Między 10:22 a 10:36 mogły występować problemy z Allegro Smart! jednak już wszystko wróciło do normy. Miłych zakupów Wam życzę 🙂 

Ola
Moderator

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów