Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Korzystamy z usług dwóch firm kurierskich tj. Inpost i Pocztex. Moje pytanie jest takie, czy jak podpiszę nową umowę z innym przewoźnikiem takim jak DPD a zrezygnuję z Pocztex-u, to czy wówczas nadal mogę zrobić smarta?
tutaj masz cały artykuł o tym i dostępne wysyłki w ramach smart:
@firmaJAREX Jesteś pewien że wybór DPD jest lepszym rozwiązaniem ,poczytaj tu na forum o sposobach naliczania opłat przez tę firmę a zwłaszcza o notorycznym doliczaniem opłat za niby niezgodne gabaryty.
@firmaJAREX z deszczu pod rynnę ?
A ja jak zwykle spieszę z wyjaśnieniami! To nie jest tak że podpisywanie umów z firmami kurierskimi jest nadrzędną cechą aby udostępniać SMART sprzedającym. Usługi transportowe które wchodzą w ten skład nazywają się:
Allegro Pocztex kurier 48
Allegro kurier DPD
Allegro kurier UPS.
My, jako użytkownicy nie mamy na te umowy żadnego wpływu. Te umowy podpisało Allegro z przewoźnikami. Owszem, w przypadku Poczty polskiej należy podpisać jakąś dziwną pseudo umowę (tylko po to żeby mieć dostęp do EN), nie biorę pod uwagę "wysyłam z Allegro".
Podpisywanie umów np z DPD lub UPS może pomóc w podjazdach, rozliczeniach, jakiś opiekun ale nie jest obowiązkowe, bo to usługa którą zleca Allegro, nie my!