Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym niedługo zrezygnować ze smarta DPD bo ten przewoźnik to jest jeden wielki żart.
Jakiego kuriera wybrać zamiast nich? Na dzień dzisiejszy zastanawiam się nad Pocztex kurier48.
Jakie macie doświadczenia z tym przewoźnikiem i czy znacząco spada sprzedaż w połączeniu inpost+pocztex?
Przesyłki jakie wysyłam są w głównej mierze workami po 20kg - 25kg.
No cóż z trojga złego to pocztex wydaje się najpewniejszy ale pewności nie daję.
@toagro_pl ja na pocztex nie narzekam.
Minusy
1) drogi i odpłatny podjazd kuriera po paczki - wiec trzeba je samemu do urzedu wozić
2) wszystkie przesyłki muszą być w kartonach prostopadościennych lub kopertach w przypadku innych kształtów są szybko naliczane doplaty
Poza tym ok
Jaki jest koszt podjazdu kuriera?
I czy worki ułożone w kwadrat w foliopaku przejdą czy będzie już niestandard?
@toagro_pl worki w foliopaku to z pewnoscią bedzie niestarnard. ( kiedyś mi sie Pani przyczepiła że były rogi w kartonie pozaginane). Pozostają tylko kartony.
O koszt podjazdu musiałbys zapytać na poczcie z tego co ktos tu kiedys pisał to zdaje sie 400zł miesiecznie było
Rozumiem, że folia stretch tak samo odpada?
Drogo się liczą 😄
@toagro_pl Pocztex to MUSI być pudełko z "rogami" i koniec. No i raczej nadanie na poczcie.. 😞
ja miałem bardzo pozytywne doświadczenia z DPD - do wczoraj.
Dla mnie top dramatu to DHL
@toagro_pl z DPD zrezygnowałem bardzo dawno temu , aktualnie mam Pocztex i większych problemów nie mam . Musisz jednak uważać na kształt przesyłek , worek będzie niestandartem i wystąpią dopłaty . Inpost jako kurier nie bierze udziału w programie ,,smart ,,
Ciekawe co piszecie, bo dla mnie Pocztex to dramat - na podstawie doświadczeń jako odbiorca prywatny i po doświadczeniach z przesyłkami na naszą firmę to nigdy bym z nimi nie podpisał umowy.
A akurat korzystamy z DPD i praktycznie nie mamy problemów, ani z podjazdami, ani z dostawami ( nadjemy nim drobnice i hurtowe kartony po 25kg do PL i DE )
My mamy DPD od czerwca i nie ma miesiąca żeby czegoś sobie nie doliczyli. Gdy wysłaliśmy klientowi dwa kartony po 15 kg to do jednej potrafili wrzucić niestandard a do drugiej nie. Także istna loteria 😄
Do takich foliopaków jak na zdjęciu powyżej też go dorzucili niestandard pomimo zapewnień od Pani z działu sprzedaży DPD, że przesyłka będzie potraktowana jako standard.
My mieliśmy problem z paczkami zagranicznymi - wymiar naszej standardowej paczki był bliski maksymalnemu ( z wzoru - sumy boków jakoś tam pomnożone nie mogą przekraczać 300cm, u nas było ok. 294 cm ) i czasem doliczali nam za ponadwymiarową. Ale reklamacje rozpatrywali bez problemu. Ostatecznie dla świętego spokoju przy zamawianiu kartonów zrobiliśmy je odrobinkę mniejsze - nam to nie robi różnicy, a już nie ma problemu.
Tak czy tak wszystkich kurierów trzeba kontrolować i sprawdzać specyfikację. Natomiast wychodzę z założenia, że kwestie rozliczeń to sobie załatwimy, kluczowe jest to, żeby paczki sprawnie dochodziły i żebym nie miał zgłoszeń, że coś się zniszczyło. DPD i inPost mi to zapewniają, chociaż muszę zaznaczyć, że sprzedajemy odzież i oprócz ekstremalnej wilgoci, wody, naszym paczkom w foliopakach nie wiele zagraża 🙂