Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
To próba oszustwa, w nic nie klikaj.
@Client:62821202 bardzo dobrze, że zachowałaś ostrożność, to próba oszustwa, a konta osób, które pisały do Ciebie na czacie Allegro Lokalnie już zablokowaliśmy.
Jeżeli weszłaś w przesłany w e-mailu link, bardzo proszę przeskanuj swoje urządzenie programem antywirusowym.
Tu kolejny oszust,
Po podaniu maila dostałam podejrzaną wiadomość o potwierdzenie danych bankowych.
Nie moge przyjąć zamówienia a pisze że ma być zaakceptowane do 3 godzin
Po zapłaceniu prze kupującego środki musisz mieć tu, (inaczej nie wysyłasz):https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ a żeby wypłacić z AF musisz zweryfikować konto do wypłat, robisz to tak: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...
Uważaj bo na AL często oszukują, nie masz kasy na koncie, nie wysyłasz.
Dziękuję. Skonfiguruję to. Weryfikacja trochę potrwa a to zamówienie po 3 godzinach przepadnie?
@Client:36045133 mail, którego otrzymałes (mowiacy o 3 godzinach na potwierdzenie zamowienia) jest podrobiony - to proba oszustwa.
@Client:36045133 bardzo proszę uważaj na takie wiadomości. Osoba, która do Ciebie napisała nie miała czystych zamiarów. Zablokowaliśmy już to konto.
Aby sfinalizować transakcję na Allegro Lokalnie kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila jeżeli wszedłeś w link przesłany w wiadomości to bardzo proszę przeskanuj swoje urządzenie programem antywirusowym.
Witam
Ponownie wnioskuję o zlikwidowanie nierejestrowanych kont typu "CLient xxxxx" bo jak widać coraz bardziej staje się to nagminne że wykorzystują to oszuści. Sprzedaż powinna być tylko dla w pełni zarejestrowanych i zweryfikowanych.
Zglaszam
kolejna dziwna wiadomosc
@mari2006 Cześć. Odpisałam Ci już w inny wątku 🙂 Wszystkie zgłoszone konta zostaną zablokowane, dzięki!
po przejściu tej strony proszę o podanie danych i pon do konta
ten kupujacy
@anetax-d1 pewnie że wałek, zapewne podałeś mu maila, nie klikaj bo tak wykradają dane 😞
@anetax-d1 bardzo proszę nie podawaj tych danych, nie jest to wiadomość od nas. Czy możesz podać login osoby, która poprosiła o Twój adres e-mail? Zablokujemy to konto.
Nowa wiadomosc z prosba o email.
I jeszcze:
@Wazoo1 Dzięki za zgłoszenie! Wszystkie konta są już zablokowane. 🙂
Dzień dobry, chciałbym zgłosić kilku podejrzanych użytkowników: