Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@Client:70137102 Nie podawaj maila i w nic nie klikaj, niczego nie potwierdzaj. Klikniesz i stracisz pieniądze. To próba wyłudzenia danych do konta bankowego. Kupujący nie potrzebuje od Ciebie niczego, aby dokonać zakupu.
No właśnie podałam 🙈, a dopiero potem przeczytałam , że nie ma takiej potrzeby i napisałam tu 😊.
Dostałam teraz taniego maila od "allegro"
@Client:70137102 następnym razem zignoruj proszę taką wiadomość i prześlij login osoby, która ją wysłała do nas. Nie wypełniaj tego formularza, jest to sposób na wyłudzenie danych. Sprawdziłam to i obie osoby, które pisały do Ciebie w sprawie tej oferty nie miały czystych zamiarów. Konta zostały już zabezpieczone. Bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie!
Bardzo polecam Ci skorzystanie z tego bezpłatnego kursu Akademii Allegro dotyczącego Allegro Lokalnie. Dzięki niemu poczujesz się pewniej stawiając pierwsze kroki w sprzedaży na Lokalnie 😊
Dziękuję 😊,na szczęście czerwona lampka mi się w porę zapaliła , pozdrawiam 😁
witam
taka sama wiadomosc na kilka ofert
@wasiak84, na to konto miało miejsce włamanie. Dzięki za sygnał!
Dostałam taką wiadomość na allegro lokalnie i neisyyey odpisałam 😕
@Client:69592594 Podanie e-maila to jeszcze nie problem. Po otrzymaniu wiadomości na e-mail od potencjalnego oszusta niczego nie klikaj, niczego nie potwierdzaj. Klikniesz, potwierdzisz i stracisz pieniądze. Kupujący jeśli chce naprawdę kupić, niczego od Ciebie nie potrzebuje, niczego nie musisz potwierdzać - to zazwyczaj fałszywe strony przesyłane przez oszustów.
Sprzedaż na Allegro staje się powoli mniej bezpieczna, niż zakupy.
Wiele takich informacji na Allegro Lokalnie o podanie maila, chce kupić niech pisze przez czat i zapłaci przez Allegro Finanse, będzie to bezpieczne. Uważaj, często takie podawanie maili kończy się próbą oszustwa.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ bardzo Wam dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Uspokoiliscie mnie, że sam email nic nie daje potencjalnemu oszustowi, dziękuję za szybką reakcję, kosztowało mnie to kilka godzin stresu dziś ta sytuacja i zaczynam się martwić bezpieczeństwem w internecie 😞 pozdrawiam wszystkich!
@Client:69592594Bardzo dużo takich informacji na Al o podanie maila, chce kupić niech pisze przez czat i zapłaci AF, będzie to bezpieczne. Uważaj często takie podawanie maili kończy się próbą oszustwa.
@Client:69592594 dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Jeśli tylko podałaś adres, ale nie wypełniłaś przesłanego formularza i nie podałaś żadnych informacji to nie masz się czym martwić. Na przyszłość do komunikacji z kupującymi służy tylko czat na Allegro Lokalnie jeśli ktoś będzie pisał do Ciebie na Whatsappie albo będzie prosił o podanie e-maila to zignoruj taką wiadomość i napisz proszę do nas podając login osoby, która o Ciebie napisała.
Dziękuję bardzo za pomoc! Będę bardziej ostrożna! Oby wszyscy mieli takie szczęście, że zorientują się o czasie że coś jest nie tak, pozdrawiam!!
K.
@pawelkostrzebski Sama prośba o adres mail nie jest jeszcze oszustwem, to prawdopodobnie dopiero zamiar oszustwa. A może klient chce ci jakieś pozdrowienia albo spam reklamowy przesłać?
Oszustwo będzie wtedy gdy podasz mu swoje dane logowania do banku albo uwierzysz w zapewnienia o płatności i wyślesz towar bez zapłaty.
dostałam teraz to
Nie widać, obrazki zatwierdza moderator. W poniedziałek może.
Nie odpowiadaj na żądania, zlekceważ.
@pawelkostrzebski Teraz widać. Oszustwo, usuń do spamu, nie wykonuj zadnych poleceń niczego nie klikaj. Zablokuj numer nadawcy w telefonie.
@pawelkostrzebski Nie podawaj maila, w nic nie klikaj, niczego nie potwierdzaj. To może być próba oszustwa, wyłudzenia danych. Klikniesz i stracisz pieniądze z konta. Kupujący aby kupić niczego od Ciebie nie potrzebuje.