Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@chveti Cześć, bardzo mi przykro, że takie sytuacje mają miejsce. Na bieżąco blokujemy te konta (wszystkie widoczne na zrzucie ekranu są już zablokowane).
Przy sprzedaży Suunto Spartan Sport Baro Stealth Wrist HR GPS kupujący poprosił o mój email. Później otrzymałem linki z banku. Teraz mam zablokowane konto bankowe. Proszę o informację czy ta sprzedaż jest realna i czy kupujący to nie oszust.
Oferta: 0156f6a2-f231-45f4-b64d-0a5996760ee4
@mikzie1 Poczytaj na forum. Kupujacy nie potrzebuje zadnego linku! Podales pin? Rozmawiaj z bankiem aby zablokowali nieautoryzowane przelewy!
@mikzie1 a masz taki komunikat 😞
Ciesz się że bank zareagował bo by Ci wyczyścili konto 😞
@mikzie1 Podaj mi proszę login tego kupującego.
ZiebaDrakon (Konrad Zięba)
@mikzie1 Dziękuję, na tym koncie doszło do włamania, ale już je zabezpieczyliśmy, więc wszystko jest w porządku.
Mam pytanie: złodziejom nie udało się mnie okraść. Konto bankowe mam już odblokowane ale co z tą sprzedażą? (Oferta: 0156f6a2-f231-45f4-b64d-0a5996760ee4) Widnieje jako zakończona, że sprzedałem ale przecież tak nie było ponieważ złodzieje działali z czyjegoś konta... ?
@mikzie1 Cześć. 🙂 Opłata transakcyjna nie została pobrana za tę "sprzedaż". Po 5 dniach oferta wznowi się automatycznie, dostaniesz mejla z powiadomieniem. Możesz też wystawić ofertę ponownie (tylko pamiętaj proszę, żeby wyłączyć automatyczne wznawianie w dotychczasowej ofercie).
Obrazka nie widzimy ,muszą zatwierdzić moderatorzy ale jeśli ktoś ci podsyła jakieś linki i namawia cię do podania adresu meilowego to jest to bardzo prawdopodobne że chce od ciebie wyłudzić kasę . Nie wchodź w takie linki.
Jak prośba o maila to z pewnością próba oszustwa.
@DANIELW791 Cześć, na tym koncie doszło do włamania 😞 Już je zabezpieczyliśmy, bardzo dziękuję za zgłoszenie.
Żaden kupujący na Allegro Lokalnie nie potrzebuje Twojego adresu mejlowego, zatem nie podawaj go 🙂
Witam
Ostatnio miałem kilka próśb o podanie maila, poniżej zrzuty ekranow:
@mechu82 Dziękuję za to zgłoszenie. Wszystkie podane przez Ciebie konta zostały już zablokowane
194 strony o próbach wyłudzenia i zamiast coś z tym zrobić systemowo to nadal ktoś ręcznie blokuje takich cwaniaków?
Dodaję od siebie zatem:
@open Cześć. Te konta nie są blokowane ręcznie - są sprawdzane przez algorytm, który wyszukuje w wiadomościach niektóre frazy. Na zgłoszonym przez Ciebie koncie doszło do włamania, ale jest już zabezpieczone. Dzięki za sygnał.
U mnie też:
@mkanik dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.