Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@1format1 Cześć. 🙂 Jest to próba wyłudzenia danych, żaden kupujący nie potrzebuje Twojego numeru telefonu czy adresu mejlowego do dokończenia zakupów.
Zabezpieczymy konto, z którego wysłano do Ciebie tę wiadomość. Dzięki za sygnał! 🙂
Dodam swoje 3 grosze....
@Mar7722 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Dostałem kilka takich wiadomości do różnych ogłoszeń. Niestety na jedną zdążyłem odpowiedzieć.
@rafaltom0 Dziękuję za sygnał. Zabezpieczyliśmy to konto.
Dziś u mnie próba wyłudzenia maila.
@BartS82, zablokowaliśmy to konto. 🙂
Dzień dobry Mam taką wiadomość od kupującego Nidas (Client:104749805):
"Dzień dobry. Nie mogę złożyć zamówienia. Jestem proszony o podanie adresu e-mail sprzedającego, wpisz go tutaj."
Jak postępować w takim przypadku?
Proszę o radę
Pozdrawiam
@printemps nic nie podawaj , to oszust !!! @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@printemps dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zignoruj proszę tę wiadomość, aby sfinalizować zakup na Allegro Lokalnie, kupujący nie potrzebuje ani e-maila ani numeru telefonu sprzedającego.
Zabezpieczyliśmy już konto osoby, od której otrzymałeś tę wiadomość.
Witam, pojawił się kolejny oszust, który próbuje oszustwa poprzez wysłanie SMS z allegro z podejrzanym linkiem. Wystrzegajcie się tego konta.
@opelek dziękuję za Twoje zgłoszenie, zabezpieczyliśmy to konto.
Witam. Kupujący twierdzi, że nie może dokonać zakupu przez KUP TERAZ, bo Allegro prosi go o podanie maila sprzedawcy. Czy trafiłam na oszusta, czy rzeczywiście coś takiego ie zdarza?
@Edka871009 rozumiem, że chodzi o Allegro Lokalnie. Nie, kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila ani numeru telefonu, aby dokonać zakupu, podaj proszę login osoby, która wysłała do Ciebie taką wiadomość.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dobry wieczór. Kupujący twierdzi, że nie może dokonać zakupu przez KUP TERAZ, bo Allegro prosi go o podanie maila sprzedawcy.
@Anouk2005, dzięki za zgłoszenie - zablokowaliśmy to konto.
dostalem taka wiadomosc od jan(zaciszanin1)
@orzelmok1 Cześć. Dobrze, że jesteś czujny, jest to próba wyłudzenia danych. Konto zostało już zabezpieczone, dzięki za zgłoszenie!
Mam problem, jestem początkowym sprzedawcą, używałem **piiip**x, sprzedaje 3 oferty, i jakiś client mówił że potrzebuję mój email by mógł zapłacić, zacytuję "Dzień dobry. Próbowałam już kupić ten produkt, ale proszą mnie o email sprzedawcy. Prosze podać email, a kupię od razu", Dziękuję. Czy otrzymaliście już potwierdzenie mojego zamówienia? Sprawdź swoj email, może trafiła do spamu" widział ten link w skrzynce emaila mojej ale nic tam nie kliknąłem nie wiem czy to jest oszustwo.
Jak ja kupowałem coś z allegro to ja nie pamiętam bym musiał pytać się sprzedawcy o jego email by kupić.
Mogę jego nazwę czy coś tam. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Prucer To nie jest "możliwa próba oszustwa", to jest oczywista próba oszustwa.