Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@KEvin2332 tak, to próba wyłudzenia od Ciebie danych, bo na koncie tego kupującego doszło do włamania. Wszystko jest już zabezpieczone, więc możesz być spokojny. Twoja oferta wznowi się automatycznie po 5 dniach od nieopłaconej transakcji.
Dziękuję bardzo za pomoc. Oby było wszystko w porządku
Pojawił się kolejny gostek, który rząda emaila. To jakaś plaga. Oczywiście wiadomość zgłoszona
@KEvin2332 czy możesz podać mi login konta, od którego ją dostałeś?
proszę bardzo
@KEvin2332 Dzięki! Konto zostało zabezpieczone. 🙂
Podobna sytuacja z 27 marca, konto lipek-101
@arcio2 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Ja również chcę zgłosić oszustwo, przedmiot wystawiony dzisiaj, szybko kupiony, prośba o mój adres e-mail, podrobiony screen:
Nick kupującego: Client:87914341 (Karolina Madea). Proszę o zablokowanie tego osobnika, bo boję się ponownie wystawić przedmiot, aby znowu nie kupił!
@fejgele Dziękuję za sygnał. Zabezpieczyliśmy to konto.
Bardzo dziękuję za szybką reakcję.
To prawda, że to jakaś plaga. Próbowałem wystawić gitarę i na dwie próby, dwa razy wykupuje ktoś kto prosi o mój adres email. Jedną konwersację zgłosiłem. Tutaj jest screen z drugiej
Na ten moment zrezygnuję z ponownego wystawiania przedmiotu bo mija się to z celem.
kontaktowałem się wczoraj z allegro odnośnie wystawionego produktu, jego kupna a później wiadomość łamana polszczyzną odnośnie opłacenia zamówienia z żądaniem maila i jakimś screnem, nie podałem maila ale otworzyłem scren i chyba mam problem z reszta allegro też. Sprawdziłem zalogowane urządzenie był mój komputer i telefon + niespodzianka Nieznane urządzenie. Idąc za sugestią allegro zmieniłem hasła usunąłem karty, wystawiłem ponownie produkt, w ciągu dnia jedno pytanie "jak cena ostateczna" nic nie odpisywałem, wracam do domu a tu znowu zalogowane Nieznane urządzenie, więc ponownie zmieniłem hasło na jeszcze trudniejsze, na maila przyszło potwierdzenie o zmianie hasła a zaraz po nim 2min. mail "Wiadomość od kupującego", oczywiście z linkiem do kliknięcia, nie klikałem ale niby od allegro lokalnie, nick mojej żony, wchodzę w allegro wiadomości, nic nie ma, dzwonie do żony nic ie pytała.
Rezygnuje ze sprzedaży bo się syf robi... większy jak na **piiip**
niby sprawdziłem ten załącznik otwierając w dobrze zabezpieczonym komputerze i nic nie wykryło, jak dla mnie to problem w allegro.... nawiasem mówiąc chodziło i o .....o....l....x...
dostałem taką wiadomość
𝗥𝗲: 𝗔𝗹𝗹𝗲𝗴𝗿𝗼 𝗙𝗶𝗻𝗮𝗻𝘀𝗲 - 𝗞𝘂𝗽𝘂𝗷𝗮𝗰𝘆 𝗙𝗶𝗹𝗶𝗽𝟬𝟵𝗼𝟭 𝘄𝘆𝗯𝗿𝗮𝗜 𝘀𝗽𝗼𝘀𝗼𝗯 𝘇𝗮𝗽𝗜𝗮𝘁𝘆 𝗶 𝗱𝗼𝘀𝘁𝗮𝘄𝘆 𝘄 𝗼𝗳𝗲𝗿𝗰𝗶𝗲 (𝟭𝟬𝟭𝟰𝟭𝟲𝟬𝟵𝟲𝟴𝟮)
𝗭𝗮𝗿𝗲𝘇𝗲𝗿𝘄𝗼𝘄𝗮𝗻𝗼 𝗣𝗮𝗻𝘀𝘁𝘄𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗸𝘁:Murarka ogrodowa, domek zasiedlony z kokonami
https://allegrolokalnie.pl/oferta/murarka-ogrodowa-domek-zasiedlony-z-kokonami?navCategoryId=
witam. prosze wysyylac twoj adresy @emaiI do zakupu przez allegro
pozdrawiam.
Ja również otrzymałem taką wiadomość od tego samego użytkownika oraz screenshot. to jego identyfikator: cl-o7338-uni-1-4-0326 𝗙𝗶𝗹𝗶𝗽𝟬𝟵𝗼𝟭. Ten oszust wciąż jest aktywny, ostatnie logowanie dzisiaj o 11:16 (29.03.2024)
@Angar00 czy możesz sprawdzić dokłanie login? Nie ma w naszym systemie użytkownika 𝗙𝗶𝗹𝗶𝗽𝟬𝟵𝗼𝟭.
proszę bardzo.
Dzień dobry,
wczoraj na allegro lokalnie wystawiłam kilka ogłoszeń. Dostałam 2 odpowiedzi, które dla mnie są próbą oszustwa.
Na powyższe wiadomości nie odpowiedziałam. Chce przestrzec innych.
Pozdrawiam