Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hello Am really interested in buying your Tools from you ,if the Advert is still vaild kindly get back to me at (eamancadby@gmail.com) for more conversation
Best Regard
Eaman
Kolejny do blokady?
Kiedy będzie jakiś formularz do zgłaszania tego typu sytuacji?
Client:104878186
@kafar_ek Zablokowaliśmy to konto.
Jeśli pojawi się osobny formularz do zgłoszeń, na pewno Was o nim poinformujemy.
Kolejny kupujący proszący się o e-mail. To jest jakiś wysyp, plaga. Ludzie zaczną odchodzić z allegro. Ja od tamtego tygodnia tylko tego typu wiadomości.
Link do zrzutu ekranu rozmowy.
@Asior345, zablokowaliśmy to konto. Dzięki za sygnał!
Client:104854946
"Witam, Przeglądam Państwa ogłoszenie, czy cena jest do negocjacji? Proszę uprzejmie odpowiedzieć bezpośrednio do mnie @..............jmarcin709@gmail.com Będzie mi bardzo miło, jeśli odpiszesz. Best Regards"
Nie wiem, gdzie oficjalnie zgłasza się takie przypadki, pisze więc tutaj w celu zablokowania tego użytkownika jako że widzę, że już się tu na wątku pojawiał.
Na przyszłość; jest gdzieś dedykowany przycisk/ odnośnik do zgłaszania podejrzanych kupujących lub wiadomości? Czy tylko forum?
Szanowni Moderatorzy, Szanowni Admini,
może warto wdrożyć jakieś doprogramowanie, bo zgłaszanie każdego takiego przypadku na forum niewiele daje, poza tym zablokowaniem przez Was oraz tym, że łatwo znaleźć w google taką próbę wyłudzenia przez popularność tego wątku. Ciągnie się on od września zeszłego roku - to pokazuje, że ciężko Wam w ciągu ponad pół roku wdrożyć skuteczne rozwiązanie eliminujące POWTARZAJĄCE się wiadomości lub przynajmniej wdrożenie łatwej metody zgłoszenie i zablokowania lub przynajmniej ograniczenia tego procederu.
Może warto, abyście analizowali wiadomości wysyłane do userów, choć pewnie i tak monitorujecie tą korespondencję. Jaki problem wyłapać powtarzający się adres mailowy, nawet poprzedzony kropkami czy innymi znakami. To jest niestety plaga naszych czasów, ale mam wrażenie, że analitycy i developerzy nie nadążają w pełni za tak prymitywną formą wyłudzeń.
Zróbcie coś z tym. Sprawnie i szybko 🙂
Pozdrawiam
Witam
Zgłaszam kolejnego podejrzanego:
Witam, mam taką samom sytuację. Nazwa użytkownika
Próbuje wyłudzić maila, pod pretekstem zorganizowania własnej dostawy.
@boryss91 Dzięki za sygnał, konto zablokowane.
Hej, mam jednego.
"Hej! Chciałbym dokonać zakupu. Możesz podać swój adres e-mail. Chcę zorganizować dostawę. Dzięki :)"
@fightclub87 Dzięki, zablokowany.
Witam, nastepny do zablokowania, dziękuję
@poker770 Dzięki za zgłoszenie, konto jest już zablokowane 🙂
Ok, dziękuję
Witam ponownie jeszcze jeden jakis oszust
@poker770 To konto jest już zablokowane. Dziękuję za zgłoszenie.
Dzień dobry proszę o blokadę kolejnych 2 kont - znowu prośba o email:
@margie08 Dzięki za sygnał, oba są już zablokowane.
Dziękuję. Przed chwilą znowu dostałam prośbę o e-mail od użytkownika
@margie08 Dzięki, konto zablokowane