Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej, dzisiaj wystawiłem przedmiot na sprzedaż. Po chwili przedmiot został przez pewną osobę kupiony. Na czacie z tą osobą wyświetliła mi się wiadomość:
"Cześć Jarosław ****(cesjar92). Nowa wpłata od kupującego ***! Razem : 650,00 zł"
w Sekcji "Zamówienia do kupujących" pojawiła się ta aukcja, Informacje o kupującym oraz:
"Dodatkowo informacje:
"Przelew bezpośredni payU - wpłata zatwierdzona"
W statusie płatności aukcji jest informacja: "Rozpoczęta"
W allegro finansach nie ma informacji o żadnym przelewie.
Użytkownik czatuje ze mną nie na allegro lokalnie, tylko na głównym allegro, straszy że zapłacił i zgłosi sprawe.
Co o tym myśleć?
Pozdrawiam
@cesjar92 Jak masz maila Nowa wpłata, to powinny być i pieniądze w zakładce Allegro Finanse.
czyli takie wiadomości na czacie ze sprzedającym generują się automatycznie?
@cesjar92 Zobacz, tak wygląda mail o wpłacie
Tak wygląda sekcja Zamówienia od kupujących.
Podsumowując,
Kupujący w informacjach do sprzedającego dodał fałszywą informacje: "Przelew bezpośredni payU - wpłata zatwierdzona"
Kupujący na czacie ze sprzedającym również dodał fałszywą informacje, o nowej wpłacie od kupującego.
Dobrze myśle?
Czy jest możliwośc zgłoszenia oraz ukarania takiej osoby?
Dokładnie u mnie taka sama sytuacja dzisiaj transakcja rozpoczęta na meilu w wiadomości od allegro lokalnie platnosc zatwierdzona rzecz elektronicznie wysłana allegro każde zgłaszać sprawę na policję i tak zrobię oszustów ścigać
To próba oszustwa. Nie ma czegoś takiego jak wpłata PayU zatwierdzona. Może być rozpoczęta, anulowana lub zakończona. Niczego nie wysyłaj, jeśli nie widzisz pieniędzy na koncie lub w zakładce Allegro Finanse. Wpłata musi być Zakończona.
@xyz96 No, faktycznie 🙂
Bardzo dziękuje za informacje. Czy jest możliwość zgłoszenia oraz ukarania takiej osoby?
Coraz więcej oszustów na Allegro Lokalnie, dwa razy próbowałam coś kupić i dwa razy mnie oszukano, rozwiązaniem jest tylko zgłoszenie na Policję , Allegro tylko rozmawia albo blokuje konto, samemu wszystko załatwiać trzeba na Policji alboo w Prokuraturze. Allegro Lokalne zostało stworzone chyba tylko dla oszustów 😞
@Myszawwa AL zostało stworzone żeby ludzi mogli sprzedawać-kupować. Oszustami są ludzie, sami siebie okradamy.
Dokładnie A co najgorsze to śni alegro nic nie robi z tym ani policja . W tym kraju złodzieje robią co chcą i tyle
Tylko ja już wysłałam bo dostałam informacje na meila od allegro lokalnie A to się okazało że od kupującego zostało sfałszowane przysłał zdjęcia że kupione i opłacone i zdjęcie że poszedł przelew i chyba go cofnal
@Annko2 Jakie informacje na maila, nie masz kasy na koncie, nie wysyłasz.
Tak dostałam wiadomość od allegro lokalnie że platnosc nr taki i taki została zrealizowana głupich nie sieją nie zostawię tego tak allegro każe zgłaszać na policję oni zablokowali mu konto A fb syna też zablokował Ale ja to widzę
Olej go. Bez kasy nie wysyłaj. Mnóstwo jest takich scamerow.