anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskusje allegro

emiallegro94
#8 Zapaleniec#

Hej, jestem sprzedającym okazyjnie na allegro lokalnie.

Nie chcę mi się rozwijać generalnie sprzedałam coś komuś, typ jest nienormalny dla świętego spokoju zgodziłam się żeby odesłał kupony przedmiot. Teraz truje o zwrot za przesyłkę tego przedmiotu a ja nie uważam żebym miała ponosić dodatkowe koszty skoro sprzęt był sprawny i to wina kupującego. Dyskusja allegro każe mi zapłacić, PYTANIE BRZMI co jeśli to oleje i nie zrobię nic? Tylko mi konto zablokują?  Czy jak?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Mogą dodatkowo doliczyć Ci do rachunku a jak doliczą to wcześniej czy później może ktoś zapukać Ci do drzwi. Ale dziwne bo jak zwrot to koszt kupującego.

oznacz moderatorów

emiallegro94
#8 Zapaleniec#

O 20zl? xD Sęk w tym, że gość jest takim .... że to już sprawa honoru zeby mu nie oddać bo truje mi życie już miesiąc o nic

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Dyskusja Allegro to pewnie bot. Jesteś osoba prywatną, wiec zgodnie z prawem zwrot jest na koszt kupującego. Allegro nie ma prawa tego wymagać.

Chyba, ze nie jest to zwrot tylko reklamacja i zgadzając się ją uznałaś, wtedy to Twój koszt. 

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

emiallegro94
#8 Zapaleniec#

Mnie po prostu interesują konsekwencje ''olania'' tego co allegro mi zrobi za to że się nie ustosunkuje

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@emiallegro94 Konsekwencje ci opisałem.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@emiallegro94 kupujący nie zwracał przedmiotu tylko go reklamował, a w takiej sytuacji jeśli reklamacja jest uznana (w dyskusji napisałaś, że ją uznałaś), to należy zwrócić wszystkie poniesione przez kupującego koszty (nawet jesli sprzedający to osoba prywatna). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów