Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiona przeze mnie aukcja z licytacją zakończyła się sprzedażą, jednak kupujący zwleka (lub nie zamierza kupić) z zapłatą. Jak długo mam czekać na zapłatę aby (ewentualnie) ponownie wystawić przedmiot ?
Kupujący ma 5dni na opłacenie, jak nie opłaci to aukcja po 7dniach się wznowi.
@jp1jp1 Jeśli chodzi o Allegro Lokalnie, to zamówienie zostanie anulowane automatyczne po 5 dniach. 🙂
Pytam bo już kiedyś tak miałem, że kupujący nie dawał oznak życia. Czyli jeśli dobrze rozumię 6-tego dnia po zakończeniu aukcji mogę wystapić o zwrot prowizji i ponownie wystawić ?
Jak wiesz że nie opłaci to wystaw teraz, w razie czego oddasz kasę .
@jp1jp1 Na Allegro Lokalnie kupujący ma 5 dni na opłacenie zamówienia. Prowizja jest naliczana dopiero w momencie opłacenia zamówienia przez klienta (chyba że wybrał odbiór osobisty).
Na Allegro na opłacenie oferty Kup teraz jest 7 dni, na opłacenie zakupów w licytacji 30. Wniosek o zwrot prowizji możesz wysłać z poziomu zakładki Zamówienia (menu akcje -> zwrot prowizji).
a dlaczego po 5 dniach a nie 5 godzinach?
Co argumentuje ten czas?
Siadając do aukcji powinien mieć zabezpieczone środki na zapłatę a nie dopiero je organizować. Nie ma go w domu? To ma czas do końca np. następnego dnia. Jest na urlopie i nie ma dostępu? To nie wchodzi w licytację.
Ile można promować bezkarność lub klikania dla żartów?