anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jest jakaś awaria z nadawaniem paczek przez Allegro dziś 26-03-2023?

MAMY ROZWIĄZANIE!
dostawczaki-com
#8 Zapaleniec#

Klikamy nadaj przesyłkę do zamówień i nie działa ani INPORT, DPD, UPS nie da się nadać żadnej przesyłki z Wysyłam w Allegro.

oznacz moderatorów
126 ODPOWIEDZI 126
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@UmkaPL Jeśli przekracza, to musisz wyedytować i skrócić. Czasem problemem jest brak spacji w adresie, nadmiarowa ilość znaków w nazwie firmy itd.

oznacz moderatorów
UmkaPL
#10 Popularyzator#

Tak, masz rację , dziękuje . Już jest ok 

oznacz moderatorów
SOWAIKOT
#7 Wielbiciel#

d6d540a0-ebd7-11ee-afdf-1990e429d3b3 nie mogę wygenerować etykiety Allegro One Box, dotyczy to wszystkich moich kont gdzie klienci wybrali Allegro One Box

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@SOWAIKOT Masz uzupełniony adres w książce adresowej i ustawiłeś go jako domyślny jak radziła tutaj Monika?

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
SOWAIKOT
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry Nie mogę wygenerować etykiety Allegro One Box do zamówienia d6d540a0-ebd7-11ee-afdf-1990e429d3b3 Sytuacja powtarza się na wszystkich moich kontach, po zaznaczeniu gabarytu i kliknięciu zapisz strona jest pusta i etykiety nie ma, nie pomaga usunięcie plików cookie i zmiana adresu w książce adresowej ( taka informacja była na zapytaj społeczność) Ponieważ nie mam możliwości nadania nie ze swojej winy czy będzie to brane pod uwagę przy statystykach super sprzedawcy? Kiedy awaria zostanie usunięta? Proszę o pilną opowiedz bo klienci się niecierpliwią

oznacz moderatorów
kst1
#1 Nowicjusz#

Witam

Kiedy usunięty zostanie problem z nadawaniem przesyłek przez allegro?

Na liście transakcji klikam "nadaj przesyłkę" i kreci się kółko i tak od rana.

Nie znalazłem żadnych informacji na temat jakiejkolwiek awarii.

pozdrawiam

oznacz moderatorów
SOWAIKOT
#7 Wielbiciel#

Potwierdzam U mnie nadal nie działa Allegro One Box, po wyborze gabarytu i kliknięciu zapisz pojawia się pusta strona

oznacz moderatorów
dostawczaki-com
#8 Zapaleniec#

Musisz wpisać w książce adresowej swój adres jako nadawcy i ustawić go jako domyślny.

oznacz moderatorów
Waszko
#9 Pomysłodawca#

Czy tylko doi kasę a problemy techniczne mają glęboko, bo jedyne motto to jak najwięcej kasy wydoić i kłody pod nogi sprzedawców. Chodowanie naciągaczy i oszustów, podnowszenie prowizji i mnożenie opłat. Kiedy zacznie funkcjonować możliwośc nadania przesylek i generowanie etylkiet, moż ktoś kto doi taką kase ruszy cztery litery i coś zrobi porządnie.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Waszko Proszę, opisz na czym polega problem i podaj przykład zamówienia. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Waszko
#9 Pomysłodawca#

Co za głupie pytanie, jeżeli je Pani zadaje to albo jest kompletnie nie kompetentna, albo udaje i to już zła wola. Te problemy są od wczoraj. Nie tylko ja mam problem z nadaniem, a wielu innych co można zauważyć na forum. Od razu przy próbie nadania jest taki ekran i koniec.

1.jpg

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Waszko Proszę, abyś nie podważał mojej kompetencji. Na podstawie powyższego opisu, nie mogłam określi, czy jest to znany nam problem, czy może zupełnie innego rodzaju. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Waszko Upewnij się, że masz uzupełnione dane w książce adresowej. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Waszko
#9 Pomysłodawca#

wprowadzacie zmiany, problemy występują od wczoraj, nie potraficie o tym poinformować a ty zadajesz pytanie jak gdybyś się dopiero obudzila i to świadczy o posiadaniu kompetencji. Ta cała sytuacja świadczy dobitnie gdzie macie sprzedawców. Jeżeli tak postępujecie i dopiero gdy ludzie hurtem mają problemy odkrywacie adres w ustawieniech? Do wczoraj dzialal bez niego, więc o czym tgo śwaidczy? Na pewno nie o kpmetencjach.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Waszko Problem polega właśnie na tym, że adresy były usuwane z książki adresowej. Dlatego konieczne jest jego uzupełnienie.

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Waszko
#9 Pomysłodawca#

Więc nawet uczeń mający małe pojęcie o programowaniu, potrafi napisać skrypt, który wyświetli informację o konieczności uzupełnienia brakow, które zostaly wywolane przez wasze nieudolne zmiany, Do wczoraj dzialalo i wczytywalo adres nadawcy, więc ta argunetacja nie zdejmuje odpowiedziaqlności z was. Odwaliliście kompromitującą fuszerę ,a potem glupie teksty o podanie opisu blędu. Macie wplyw na ogromny potencjal a postępujuecie jak małolaty w przedszkolu, które mogą zwalić wszystko na innych. Nie ma żadnej wątpliwości że jest to wylącznie wasza wina, a na domiar złego od wczoraj nie potraficie wyslacie jasnego komunikatu by te dane uzupelnieć. A Pani pierwotna odpowiedź świadczy o kompletnej niewiedzy, lub ewidentnej zlej woli. Wystarczyło wyslać komunikat o konieczności uzupełnienia danych.

oznacz moderatorów
dex5000
#8 Zapaleniec#

Dziadostwo i tyle.

oznacz moderatorów
dex5000
#8 Zapaleniec#

Pani oczywiście się nie chciało podać dokładnej instrukcji co trzeba zrobić.

Tu macie link gdzie należy ponownie wpisać adres nadania:
https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/ustawienia

oznacz moderatorów
zar-wik
#8 Zapaleniec#

a licznik cały czas działa i już mamy spadek:

zarwik_0-1711616223351.png

Jak Allegro zamierza to naprawić?

oznacz moderatorów
rolnikwszpilkach
#9 Pomysłodawca#

czy działa już was nadawanie paczek z allegro, juz mnie jasny c..... strzela,