Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Serdecznie,
DPD - opłaty dodatkowe
Czy przewoźnik powinien weryfikować wagę przesyłki? Przeglądam forum i znalazłem wypowiedź moderatora, że tak. Tymczasem mam grubą sprawę z opłatami dodatkowymi naliczonymi niesłusznie
Oooooooo nie było tygodnia z tematem o dopłatach DPD a w tym nowym roku jest już pierwszy
DPD Dopłaty Podwójne Dopłaty
@STOLMET-pl tak , problemu nie mają Ci co podziękowali DPD za współpracę , pomyśl może warto iść w ślady bardziej doświadczonych .
Co innego w ramach Smart!? UPS?
@STOLMET-pl Chyba mimo wszystko : Pocztex
UPS też robi dopłaty 25 zł. Gdy adres okaże się być firmowym a nie prywatnym i odwrotnie, chyba jak na razie najlepszy Pocztex, niebawem wprowadzą DHL do smarta
Tak allegro na pewno wynegocjuje korzystne warunki z DHL 🤑
@Client:44052296 dla siebie pewnie tak....😁
Klienci patrzą na Smarta, fakt
Pozostaje mi albo podwyższyć ceny aby wyrównać koszta dostaw DPD + opłat DPD dodatkowych. albo zmienić przewoźnika, tylko w ramach smart
Pocztex jest droższy niż DPD z dopłatą
@STOLMET-pl UPS... z deszczu pod rynnę , osobiście mam Pocztex , przesyłki idą nieco wolniej , ale pozostali też mają nieco za uszami , dopłat zero pod warunkiem ,że nie zrobisz przesyłki niestandardowej
Jesteś w stanie zdradzić wolumen wysyłek? U mnie jest to w przedziale kilku tysięcy miesięcznie
Jaki jest średni czas dostawy Pocztexem? Jak wygląda sprawa z reklamacjami?
@STOLMET-pl właśnie dołączyłeś do grona "zadowolonych klientów DPD" 🙂
Złóż reklamację i domagaj się dowodów- np. protokołu z ważenia. Jak za 1 razem odrzucą to się odwołaj i ciśnij dalej o ten protokół. Nie mają go więc odpuszczą (ciekawostka- allegro twierdzi, że dopłaty dolicza DPD a DPD twierdzi, że o większości tych dopłat nie wie )
U nas (na razie) dopłat brak po kilkunastu takich rundkach.
Mam baaaardzo długą listę na te dopłaty
Możesz ją wkleić do jednej reklamacji i złożyć zbiorczo.
Prowadzę kilka kont, mogę złożyć je razem z jednego konta czy do każdego trzeba osobno?
@STOLMET-pl Walcz do skutku. Niestety czesto są to pomiary "na oko", przyczną może by porwana folia strech lub 'zaokrąglone" pudełko ( musi mieć kanty)
( musi mieć kanty)
To jest podsumowanie działalności tej firmy.