Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Halo Allegro - pytanie jak w temacie - zgłaszał ktoś już dzisiaj taki problem?
@elemino kilka minut temu miałem sprzedaż i wszystko doszło 🙂
hmm... no to nie wiem, chyba czas wyczyścić komputer - trochę przykurzony jest 🙂
ale powiadomienia o wystawieniu oferty przychodzą mi, a o sprzedaży nie 🤔
🤣
coś przyszło z dużym opóźnieniem, ale nie wszystko
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ może ktoś zerknąć, czy wyszło od was powiadomienie o sprzedaży do zam: 1ddc5a00-f197-11ee-a380-ad4cd77173ba z godz. 10:52
@elemino To powiadomienie zostało przez nas wysłane, ale z jakiegoś powodu nie zostało dostarczone. Skonsultuję to z naszym Działem Technicznym i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Od rana jest i u mnie taki problem. Maile o sprzedazy nie dochodzą. Zapewne spłyną po północy, bo tak zazwyczaj jest przy takiej awarii...taka ma nadzieja...
Np zakup o 11:53 do tej pory brak maila, ale do tego zakupu doszła "Nowa wpłata od Kupującego..."
Zakup z 11:53 kolejny - mail o sprzedazy doszedł o 15:37, ale maila o sposobie płatności czy maila " Nowa wpłata..." do tej pory nie ma i tak kolejne przykłady można podawać...Wybiórczo cos dochodzi...
@-GOSI- Dzięki za zgłoszenie. Wrócę do tego wątku z informacją, jak tylko się czegoś dowiem.
dziekuję
Od wczoraj mam ten sam problem. Dzisiaj niestety nadal maile nie przychodzą
Do mnie dziś mniej więcej od godziny 11 też przestały przychodzić wszelkie mailowe powiadomienia z Allegro: o sprzedażach, anulowaniu zamówienia, zwrotach pieniędzy, których dokonałem czy rabatach transakcyjnych. Tylko w swoim panelu sprzedażowym na Allegro mogę zobaczyć te informacje, a e-maile nie przychodzą. W moich ustawieniach konta wszystko jest OK, więc i tu problem zapewne jest po stronie Allegro.
@Mirkoooo Cześć! Sprawdziłam tę sytuację i z naszej strony wiadomości mejlowe są wysyłane prawidłowo, ale nie są dostarczane, ani otwierane przez Ciebie z poziomu Twojej poczty. Skontaktuj się z administratorem swojej skrzynki (WP.pl) i zgłoś to.
Zgłosiłem problem do administratora swojej poczty i na odpowiedź pewnie poczekam. Problem jednak zapewne tkwi po stronie Allegro, jak u wielu innych użytkowników. Do godz. 9 rano wszystko było OK. Później wszystkie e-maile związane z transakcjami przestały przychodzić. Otrzymałem jedynie newslettery oraz odpowiedź na moje pytanie z Allegro Kontakt na zupełnie inny temat. Żadnych ustawień na sprzęcie nie zmieniałem.
do mnie nie dochodzą wiadomości od allegro poczta o2
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Zgłosiłem do administratora swojej poczty (WP) problem i w odpowiedzi otrzymałem prośbę o przysłanie logów transmisji. Poniżej cytuję prośbę administratora:
"W przypadku braku wiadomości uprzejmie prosimy o przesłanie pełnych logów transmisji, które będą zawierały odpowiedzi od naszych serwerów MX, wskazujących na przyczynę odrzucenia wiadomości po stronie naszych serwerów. Dodatkowo proszę o podanie pełnych logów transmisji SMTP z serwerem WP wraz z odpowiedziami od serwera WP. Informacjami tymi dysponuje administrator serwera, z którego wysyłane są wiadomości."
Czy mogę otrzymać na maila wspomniane dane? Bez tego zapewne administrator nie rozwiąże problemu.
Zauważyłem, że niektóre e-male z Allegro dochodzą, ale są to np. newslettery czy informacje z Allegro Gadane. Natomiast wszystko co jest wysyłane z adresu powiadomienia@allegro.pl , czyli informacje związane z transakcjami, niestety nie dochodzi.
@Mirkoooo poprosiłam o dostarczenie takich danych, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@w_kiwi powiadomienie "Nowa wpłata od Kupującego" do zam: 1ddc5a00-f197-11ee-a380-ad4cd77173ba nadal nie dotarło, czy możecie wysłać je jeszcze raz
nie dochodzą powiadomienia na pocztę