Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, niedługo będę rozliczać ubiegły rok w PIT i zastanawiam się w jaki prosty sposób moge sprawdzić jakie koszta wygenerowały mi ten przychód?
1. Czy uznać wszystkie koszta w PIT?
2. Czy zrobić remanent i towar na stanie odliczyc od kosztów 2021?
Client:10208510
Dzięki za radę..
Prowadzę sumiennie ewidencje działalności i fakturuje wszystko. Chodzi bardziej o naświetlenie jak to się odbywa?
Client:10208510
Dawno, dawno temu, gdy miałem dużo więcej włosów (nie zmieniły mi koloru jak w przypadku mdrogeria , tylko nieco wylinały, a nawet sporo), podjąłem współpracę z biurem rachunkowym. Na początku to było 50 zł, potem 70, potem 100, teraz to 150, a od nowego roku podwyżki - pewnie ze 200 będzie.
Plusy - mam wszystko głęboko w 4-rech literach. Z mojej strony tylko składam "papiery chronologicznie". Za tą kasę biuro mnie rozlicza, informuje o wszelkich zmianach, udziela porad i wyjaśnień na każde moje zapytanie, rozwiązuje wszystkie problemy. Ja jestem zadowolony i zaoszczędzam na prawdę sporo czasu.
Księgowa po konsultacji rozjaśniła mi nieco mówiąc o spisie z natury. Na ten moment przeprowadziłem inwentaryzacje…Najpewniej podobnie przekaże dokumenty księgowej do rozliczenia, jednak przy nierejestrowanej działalności jest to na tyle łatwe ze przy zrobionej kpir i spisie z natury można samodzielnie wyliczyć należny podatek roczny.
Jakie dokumenty dokładnie wysyłasz księgowej?